Näin saat kukkakaalista parhaan makuista – keitä se kirkastetussa voissa ja tarjoa voimakkaanmakuisen Strömsö-curryn kanssa
Paras tapa kypsentää kukkakaali on keittää sitä 1 cm:ssä vettä ja kirkastetussa voissa lyhyen aikaa. Vesi hoitaa kypsennyksen, kun taas voi vahvistaa makua.
Kukkakaalista tulee erinomaisen hyvää voimakkaanmakuisen Strömsö-curryn kanssa.
Ainekset, 4 annosta:
1 dl kuorittuja mungopapuja
1 kg kukkakaalia
vettä
1 sitruuna
1 dl kirkastettua voita
1 nippu persiljaa
suolaa
12 pientä kiinteää perunaa
1 purjosipuli
öljyä paistamiseen
1 ½ dl punaisia linssejä
400 g kookosmaitoa
3 tl Strömsö-currya
3 oksaa minttua
mustapippuria
Tee näin:
1. Liota mungopavut, mieluiten 8 tunnin ajan.
2. Leikkaa kukkakaalit reiluiksi lohkoiksi.
3. Laita vesi, puolikkaan sitruunan kuorisuikaleet ja mehu, kirkastettu voi, persiljanoksat ja suola isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
4. Lisää joukkoon kukkakaalilohkot ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 4–5 minuuttia, kunnes kukkakaali on lähes pehmeää. Ota kattila liedeltä ja anna seistä kansi kiinni.
5. Leikkaa perunat kuutioiksi ja purjosipuli viipaleiksi ja kuullota niitä tilkassa öljyä, kunnes ne ovat pehmenneet.
6. Lisää joukkoon mungopavut, linssit, kookosmaito, Strömsö-curry ja 2 dl kukkakaalin keitinvedestä.
7. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia, tai kunnes perunat ja mungopavut ovat pehmenneet.
8. Lisää lopuksi hienoksi silputut yrtit ja puolikkaan sitruunan kuoriraaste ja mehu ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa kukkakaalilohkojen, Strömsö-curryn ja kohottamattoman leivän kanssa.