Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Tarjoa parasta perunaruokaa – perunaa perunalla

Potatissallad med tre sorters potatis.
Kuva: YLE/Strömsö

Tässä ruoassa Paul hyödyntää eri perunalajikkeiden vahvuuksia ja makuja. Juhlavassa perunasalaatissa on kolme eri lajiketta kolmella eri tavalla valmistettuina.

Peruna ei ole vain peruna. Kullakin lajikkeella on oma makunsa, tuoksunsa ja luonteensa, ja niiden nimiä ovat Annabelle, Opera, Van Gogh, Siikli ja Melody.

Suomessa viljellään ja myydään 40–50:tä erilaista perunalajiketta ja vielä useampia viljellään harrastuksena.

Tässä ruoassa olemme pyrkineet hyödyntämään eri perunalajikkeiden vahvuuksia ja makuja. Juhlavassa perunasalaatissa on kolme eri lajiketta kolmella eri tavalla valmistettuina.

Ellei sinulla ole juuri näitä lajikkeita, kokeile joitakin toisia.


Perunasalaatti


Ainekset, 4 annosta:

  • 5 Esme-perunaa

  • suolaa

  • 5 Opera-perunaa

  • auringonkukka- tai rapsiöljyä friteeraamiseen

  • 50 g voita

  • 5 Siikli-perunaa

  • 1 pieni prk kapriksia

  • ½ punasipulia

  • 3 oksaa tilliä

  • 2 dl kermaviiliä

  • 1 dl villakuoreen mätiä


1-2-3-liemi


Ainekset:

  • 1 dl etikkaa

  • 2 dl hunajaa

  • 3 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • hyppysellinen maustepippuria

  • 3 laakerinlehteä


Tee näin:

1. Leikkaa Esme-perunat ohuiksi viipaleiksi ja keitä viipaleet nopeasti vähäsuolaisessa vedessä. Jäähdytä ja lisää 1-2-3-liemeen.

2. Pese Opera-perunat ja friteeraa niitä kokonaisina 160-asteisessa auringonkukka- tai rapsiöljyssä noin 15 minuuttia.

3. Sulata voi uuninkestävällä paistinpannulla, lisää joukkoon Siikli-perunat ja paista kevyesti. Paista perunoita paistinpannulla kannen alla 150-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat pehmenneet.