Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Strömsö täyttää 20 vuotta, ja juhlimme sitä avoimin ovin 11. kesäkuuta – tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää

Vuodelta 2022
Päivitetty 07.06.2022 12:58.
Strömsö 20 vuotta – Avoimet ovet livenä Areenassa - Toista Yle Areenassa

20 vuotta tv-historiaa ja 742 ohjelmaa on meistä juhlan paikka yhdessä teidän kanssanne. Lauantaina 11. kesäkuuta klo 12–18 ovat Strömsön huvilan ovet avoinna, ja me tarjoamme elämyksiä kauniissa ympäristössä.

Elokuussa 2002 seisoivat Matias Jungar ja Susanna Ström-Wilkinson Västervikissä sijaitsevan huvilan edessä ja toivottivat katsojat tervetulleiksi seuraamaan aivan ensimmäistä Strömsö-ohjelmaa. Kahdesta vuodesta oli puhetta, ja jos katsojat pitäisivät siitä, niin ehkä muutamasta kaudesta sen jälkeen.

Pari iloisia ihmisiä.
Kuvateksti Susanna Ström-Wilkinson ja Matias Jungar olivat Strömsön ensimmäiset juontajat.
Kuva: Carina Ahlskog/Yle

Emme tienneet silloin elokuussa, mutta tiedämme nyt, että katsojat todella pitivät näkemästään. Siitä asti Strömsö on pyörinyt, ja nyt ohjelma täyttää 20 vuotta. Kahden vuosikymmenen ajan olemme tehneet tv-ohjelmaa Strömsöstä.

Strömsöstä on myös tullut yksi suosituimmista matkailukohteista Vaasassa, ja se houkuttelee tuhansia kävijöitä joka vuosi, ja kun järjestämme avoimet ovet, kaikki on erityisen juhlavaa.

Avoimet ovet – tässä on ohjelma, olkaa hyvä!

Lauantaina 11. kesäkuuta voit tavata Strömsön nykyiset juontajat ja asiantuntijat. He esittelevät aikaansaannoksiaan vuosien varrelta ja kertovat, miten työskentelevät.

Lee Esselström antaa inspiraatiota neulomiseen ja Jim Björni näyttää, miten ikkuna kunnostetaan. Alexandra de Paoli kertoo, mitä mehiläisvahasta voi tehdä ja näyttää, miten tehdään ekologisia mehiläisvahaliinoja, joilla voit korvata muovikelmun.

Taideasiantuntija Camilla Forsén-Ström kertoo erilaisista maalaustekniikoista ja Lena Gillberg näyttää, miten onnistut kompostoinnissa ja miten voit työskennellä puutarhan monimuotoisuuden hyväksi muun muassa avaamalla ”perhosbaarin".

Fem kvinnor och två män som står och sitter på en veranda.
Kuvateksti Strömsön nykyiset juontajat ja asiantuntijat vasemmalta Elin Skagersten-Ström, Lee Esselström, Ella Grüssner Cromwell-Morgan, Camilla Forsén-Ström, Jim Björni, Nicke Aldén, Lena Gillberg.
Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Ohjelmalavalla Elin Skagersten-Ström ja Nicke Aldén keskustelevat asiantuntijoiden kanssa näiden työstä ja aikaansaannoksista, joista on tullut heidän suosikkejaan, ja vastaavat kysymyksiin, joita sinulla ehkä on.

Susanna Ström-Wilkinson ja Matias Jungar, jotka ovat olleet mukana alusta asti, kertovat myös, miten ajatus Strömsöstä syntyi ja millainen ohjelman pitkä historia on.

Avoimet ovet – tarkoittavat myös avoimia ovia huvilaan. Voit kulkea salin läpi ja vilkaista keittiöön, askarteluhuoneeseen ja kirjastoon ja ehkä hämmästyä, miten erilaiselta kaikki näyttää luonnossa kuin tv:ssä.

Jos kaipaat jotain juotavaa, voit hakeutua Marttojen luo, jotka myyvät alueella kahvia ja vohveleita. Voit myös maistaa Marttojen voissa paistettuja kuoreita.

Pue Strömsö-paita päällesi – järjestämme joukkokuvauksen

Jos sinulla on Strömsö-paita, voit pukea sen päällesi. Haluamme kuvata sinut ja kaikki muut huvilan edessä. Valokuvaukset järjestetään klo 13, 15 ja 17.

Näin pääset Strömsöhön – tule bussilla, polkupyörällä tai veneellä

Strömsössä ei ole pysäköintipaikkoja. Jätä auto kotiin ja tule pyörällä tai hyppää Vaasan kaupungin tarjoamaan ilmaiseen bussiin Vaasan torilta. Ensimmäinen bussi lähtee klo 11.45 ja kulkee sen jälkeen non-stopina edestakaisin. Bussissa on Vaasan kaupungin oppaita, jotka kertovat Strömsön historiasta.

Strömsöbussien aikataulut

11:45-15:00 Non-stop Vaasa-Strömsö

15:00-18:00 Lähtö 15 min. välein

18:15 Viimeinen lähtö Strömsööstä

Paikalle voit myös tulla veneellä, joka lähtee Vaasan sisäsatamasta Vaasan saariston läpi Strömsööseen. Venekuljetuksen voit varata Visit Vaasan kautta.

Bildcollage med olika Strömsö profiler.
Kuva: Yle / Kollage: Marika Lytts-Råholm

Välitämme juhlatunnelmia myös sinulle joka et pääse paikan päälle

Kello 15 alkavassa livestriimissä voit seurata tunnelmia Strömsööstä kotisohvalta. Nicke Aldénin seuraan liittyvät Strömsön tutut profiilit ja alueella vieraileva juhlaväki.

Huom! Tätä artikkelia tullaan säännöllisesti päivittämään uudella informaatiolla. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin varata 11. kesäkuuta kalenteristasi.

Alexandra de Paoli med ett glas fyllt med nässelshot
Kuvateksti Tervetuloa toivottaa koko Strömsön väki!
Kuva: Carina Ahlskog/ Yle

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä