Hyppää pääsisältöön

UMK22

Isaac Senen flirttaileva UMK-biisi kertoo seksuaalisesta vapautumisesta

Vuodelta 2022
Päivitetty 07.02.2022 15:57.
Isaac Sene: Kuuma jäbä - Toista Yle Areenassa

Rajoja rikkova Isaac Sene odottaa pääsevänsä esittelemään maailmalle kyntensä artistina. Kuuma jäbä on estoton bilebiisi, joka on artistin mukaan täynnä karkkia ja yllätyksiä.

Isaac Sene on monipuolinen artisti, jonka musiikissa on vaikutteita ainakin soulista, rockista ja hip hopista. Senen lapsuudessa kuunneltiin musiikkia Mozartista Bob Marleyhin ja trancesta suomiheviin, mistä artistin laaja tyylien käyttö lienee saanut alkunsa.

– Musiikkini on aika pop-lähtöistä, mutta tykkään miksailla eri genrejä. Rock on aina ollut tosi rakasta, samoin rap.

Vuonna 2020 debyytti-EP:nsä julkaissut Sene on tehnyt yhteiskappaleita muun muassa Vestan, Yeboyahin ja Sexmanen kanssa. Viime vuonna artisti julkaisi pari uutta singleä, joista tunnetuin lienee Senelle omakohtainen biisi N-sana.

Vaikka N-sana on aiheeltaan painava, musiikillaan Sene pyrkii pikemminkin viihdyttämään, ja viihdyttäväksi hän kuvailee myös flirttailevaa UMK-kappalettaan Kuuma jäbä.

– Biisiä kuunnellessa saa vähän punastua, mutta ei me haluta shokeeraamalla shokeerata.

Kuuma jäbä syntyi kuumana kesäpäivänä studiolla

Senen UMK-biisi ravistelee heteronormatiivisuutta, ja hänelle biisi kertoo omasta seksuaalisesta vapautumisestaan.

– Biisin tekeminen ja uskallus sen julkaisuun on yksi askel eteenpäin omassa seksuaalisessa kasvamisessani.

Sene teki kappaleen yhdessä tuottajan Alvar Escartinin eli Yrjänän kanssa, joka on tuottanut muun muassa Lukas Leonia ja Hassan Maikalia. Yhteistyö Senen kanssa sai alkunsa, kun Yrjänä kuuli Senen biisin Nälkä ja innostui siitä. Biisi syntyi kesähelteellä studiossa.

– Oli yli 30 astetta lämmintä, ja studiolla oli tosi kuuma. Ilma oli kuin kuumaa höyryä, ja hengailimme ilman paitaa. Siitä sain idean kirjoittaa biisin kuumasta jäbästä, Sene kertoo.

Yrjänä kuvailee lopputulosta sähköiseksi, Isaac Sene “hiton kovaksi”.

Isaac Sene tunnetaan rohkeana ja karismaattisena esiintyjänä, joten helmikuiselta vedolta voinee odottaa paljon. Poptähden itsevarmuudesta se ei ainakaan jää puuttumaan.

– On vain voitettavaa. Tiedän, että jos teen kuten pitää, voitan joka tapauksessa.

Biisin tarina: Isaac Sene - Toista Yle Areenassa

Raadin perustelu

Isaac Senen karisma, 80-luvun tanssi-groove sekä erittäin tarttuva kertosäe tempaavat heti vastustamattomasti mukaansa. Kappale on samaan aikaan hyväntuulinen ja helposti lähestyttävä sekä seksiä ja vaaraa tihkuva. Uskomme, että monille vielä uusi tuttavuus tekee räjähtävän läpimurron suomalaisen yleisön tietoisuuteen tällä kappaleella ja omalla UMK-show’llaan.

Tapio Hakanen, UMK-ammattilaisraadin puheenjohtaja

Musiikkipäällikkö Tapio Hakasen vetämä UMK-ammattilaisraati kävi läpi yhteensä 312 UMK22-biisihakuun lähetettyä kappaletta. Niistä valittiin seitsemän finalistia: Cyan Kicks, The Rasmus, Olivera, Younghearted, Isaac Sene, BESS ja Tommi Läntinen.

Raatiin kuuluivat UMK-tuottaja Anssi Autio, TV-ohjaaja Juha-Matti Valtonen, Spotify Suomen soittolistavastaava Samuli Väänänen, freelance-musiikkitoimittaja Joanna Tzortzis, YleX:n musiikkitoimittajat Katri Norrlin ja Jani Kareinen, Radio Suomen musiikkipäällikkö Johan Lindroos sekä Yle X3M:n musiikkipäällikkö Amie Borgar.

Näin seuraat UMK-finaalia 26.2.

  • Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 26. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21.

  • Finaali näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M -radiokanavilta.

  • Äänestä suosikkisi voittoon! Äänestys tapahtuu vain lähetyksen aikana heti finalistien esitysten jälkeen. Äänestää voi maksutta Yle-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet (75 %) ja kansainvälisen raadin antamat pisteet (25 %).

  • Finaalia voi seurata suomen-, ruotsin-, pohjoissaamen-, inarinsaamen-, venäjän- tai englanninkielisellä selostuksella. Englanninkielisestä selostuksesta vastaavat YleX:n juontaja-musiikkitoimittaja ja UMK-ammattilaisraadissakin mukana olleet Katri Norrlin ja Jani Kareinen. Suomenkielisenä kommentaattorina toimii jälleen Mikko Silvennoinen ja ruotsinkielisinä selostajina jatkavat Johan Lindroos ja Eva Frantz. Selkokielisestä selostuksesta vastaavat Margit Alasalmi ja Pertti Seppä. Venäjäksi selostaa Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze sekä pohjoissaameksi Linda Tammela ja inarinsaameksi Heli Huovinen.

  • Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa, jota juontaa toimittaja Henkka Remes. Chattiin on tulossa myös vierailijatähtiä. Chat aukeaa Yle-sovelluksessa ja osoitteessa yle.fi/umk finaali-iltana klo 20.30.

  • UMK:n Youtube-tilillä alkaa 9. helmikuuta uusi UMK-juontaja Mmiisasin vetämä tubesarja "Kohti UMK:ta”, jossa katsojat pääsevät tutustumaan kilpailijoihin pintaa syvemmältä.

    Faktaboksia päivitetty 7.2.2022