Hyppää pääsisältöön

UMK22

Mitä UMK22-kilpailijat ovat mieltä toistensa biiseistä?

Vuodelta 2022
Päivitetty 24.01.2022 13:38.
UMK22-kilpailijat reagoivat toistensa biiseihin - Toista Yle Areenassa

Vuoden 2022 UMK-kilpailijat saivat tietää kilpakumppaninsa marrakuussa 2021. Kuvasimme silloin heidän ensireaktionsa biiseihin ja samalla he saivat arvuutella, keitä muita kilpailussa on mukana.

UMK-vuosi alkaa aina biisihaulla syyskuussa. Lokakuu on suunnittelukuukausi, marraskuussa tehdään paljon materiaalia tulevaa varten, ja silloin kilpailijat pääsevät kuulemaan kilpakumppaniensa biisit.

Videolta voi katsoa, mistä biisistä Youngheartedin Reeta sanoo: "Tekis mieli hakkaa rikkinäistä tietokonetta pesismailalla." Ja mikä biiseistä itkettää The Rasmuksen Emppua? Videolta selviää myös, millä biisillä Tommi Läntinen lähtee polkalle tai mistä biisistä BESSin mielestä pitäisi tehdä elokuva.

UMK22-kilpailijat reagoivat toistensa biiseihin - Toista Yle Areenassa

Oletko kuullut UMK22-biisit?

UMK22-biisit julkaistiin tammikuussa. Katso kilpailijoiden musiikkivideot alta.

Cyan Kicks: Hurricane - Toista Yle Areenassa
BESS: Ram pam pam - Toista Yle Areenassa
The Rasmus: Jezebel - Toista Yle Areenassa
Younghearted: Sun numero - Toista Yle Areenassa
Olivera: Thank God I’m an Atheist - Toista Yle Areenassa
Tommi Läntinen: Elämä kantaa mua - Toista Yle Areenassa
Isaac Sene: Kuuma jäbä - Toista Yle Areenassa

Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) on Ylen järjestämä kaikille musiikintekijöille avoin kilpailu, jossa etsitään parasta suomalaista uutta kappaletta. UMK22-finaali on Turun Logomossa, ja se esitetään suorana 26.2. Voittajakappaleen esittäjä edustaa Suomea Euroviisuissa eli Eurovision Song Contest -kilpailussa, joka vuonna 2022 järjestetään toukokuussa Torinossa, Italiassa.

Näin seuraat UMK-finaalia 26.2.

  • Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 26. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21.

  • Finaali näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M -radiokanavilta.

  • Äänestä suosikkisi voittoon! Äänestys tapahtuu vain lähetyksen aikana heti finalistien esitysten jälkeen. Äänestää voi maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet (75 %) ja kansainvälisen raadin antamat pisteet (25 %).

  • Finaalia voi seurata suomen-, ruotsin-, pohjoissaamen-, inarinsaamen-, venäjän- tai englanninkielisellä selostuksella. Englanninkielisestä selostuksesta vastaavat YleX:n juontaja-musiikkitoimittajat Katri Norrlin ja Jani Kareinen. Suomenkielisenä kommentaattorina toimii jälleen Mikko Silvennoinen ja ruotsinkielisinä selostajina jatkavat Johan Lindroos ja Eva Frantz. Selkokielisestä selostuksesta vastaavat Margit Alasalmi ja Pertti Seppä. Venäjäksi selostaa Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze sekä pohjoissaameksi Linda Tammela ja inarinsaameksi Heli Huovinen.

  • Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa, jota juontaa toimittaja Henkka Remes. Chattiin on tulossa myös vierailijatähtiä. Chat aukeaa yle.fi-sovelluksessa ja Yle Areenassa finaali-iltana klo 20.30.