Hyppää pääsisältöön

Viikon arkisafkat

Unohda arjen rasittava kokkausrumba – uudentyyppisen ruokaohjelman tahdissa valmistat tulevan viikon annokset kahdessa tunnissa

Päivitetty 16.02.2022 11:49.
Värikkäästi pukeutunut mies ja nainen poseeraa runsaan ruokapöydän edessä.
Kuvateksti Kokeile kokata viikon kaikki arkiruoat kerralla Imanin ja Leenan kanssa.
Kuva: Houman Auriell / Yle

Iman ja Leena - viikon arkisafkat kerralla poistaa seuraavan viikon arkiruokastressisi. Ohjelmassa kokataan viisi arkiruokaa reaaliaikaisesti yhdessä joka sunnuntai.

Yhteiskokkausohjelma Iman ja Leena - Viikon arkisafkat kerralla Areenassa sunnuntaisin klo 17. Katsasta myös kauppalista ja reseptit sekä ohjelman vetäjien haastattelu.

Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas ovat uudenlaisen ruoanlaitto-ohjelman kokkaava aviopari.

Kotona ruokaileminen on lisääntynyt korona-aikana, ja se tuntuu jo kokkaajienkin jaksamisessa. Aikaa menee hämmästyttävän paljon ruokien miettimiseen, kaupassa käymiseen ja ruoanlaittoon, eikä uusia ruokalajeja tunnu löytyvän. Monesta myös tuntuu kuin tekisi aina vain samoja ruokia.

Selvitimme kyselyllä, mikä kaikki korona-ajan lisääntyneessä arkiruoanlaitossa ihmisiä kuormittaa. Kolme suurinta ruoanlaittoon liittyvää päänvaivaa olivat vastaajien mielestä samojen ruokalajien toistuvuus, ruoanlaittoon menevä aika ja se, että ruokaa pitää valmistaa joka päivä.

Viisi arkiruokaa neljälle - alle kahdessa tunnissa

Yhteiskokkailua varten saat reseptit ja kauppalistan perjantaina. Sunnuntaina voit kokata Imanin ja Leenan kanssa kahdessa tunnissa koko viikon arkiruoat. Kaikki niistä voi valmistaa liha-, kasvis- tai vegaaniversioina. Yhdestä reseptistä riittää kuudelle henkilölle, eli neljän hengen perheissä ruokaa jää myös seuraavan päivän lounaaksi kahdelle. Loppuviikkoon suunnitellut ruoat voi pakastaa.

Läppäri mukaan keittiöön

Ohjelman vetäjistä Imanilla on pitkä ravintolayrittäjyystausta ja Leena työskentelee markkinointialalla. He tekevät myös ruokasisältöjä someen.

Iman ja Leena toivovat, että mahdollisimman moni voisi kokata heidän kanssaan samaan aikaan sunnuntain ohjelman aikana. He vastaavat kysymyksiin ja kommentteihin, joita voi lähettää WhatsAppin kautta numeroon 044 421 6600 suoran lähetyksen aikana. Voit myös jakaa kuvia kokkailustasi.

Uusi ruokaohjelma Iman ja Leena - Viikon arkisafkat kerralla nähdään ensimmäisen kerran suorana Areenassa sunnuntaina 30.1. klo 17-19.