Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Ongelmia painon kanssa – lähetä kysymyksesi ja asiantuntijat vastaavat Radio Suomessa

Vuodelta 2022
Päivitetty 10.02.2022 16:55.
Kysy ylipainosta -teksti, taustalla mittanauha.
Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

Paino on hyvin henkilökohtainen aihe, josta ei ole helppo puhua. Kysy-illassa 8.2 keskustellaan rehellisesti lihavuudesta, syyllisyyttä ja häpeää aiheuttamatta.

Kilot pois – parempi elämä? Näin yksinkertaista se ei ole. Mutta asialle voi, ja kannattaa tehdä jotain.

THL:n mukaan suurin osa suomalaisista aikuisista on vähintään ylipainoisia. Lihavia on naisista 28 ja miehistä 26 prosenttia. Suomessa lihavuusongelma on siis todellinen ja hyvin yleinen.

Ongelmaksi ylipainon tekee se, että lihavuudella on lukuisia terveysvaikutuksia. Lähes koko skaala yleisimpiä suomalaisten sairauksia on yhteydessä ylipainoon. Lisäksi lihavuus voi aiheuttaa psykososiaalisia ongelmia.

Mikä neuvoksi ja miten löytää omassa arjessa hyviä tapoja pudottaa painoa ja löytää ratkaisuja kohti parempaa vointia? Kuinka puhua lihavuudesta asiallisesti ja loukkaamatta?

KYSY! -illassa tarjoamme sinulle turvallisen foorumin kysyä ja keskustella aiheesta. Luotettavaa tietoa Radio Suomen studiossa jakavat lihavuustutkija ja lääkäri Kirsi Pietiläinen ja laillistettu ravitsemusterapeutti, tietokirjailija Hanna Partanen. Lähetyksen juontaa Markus Turunen.

Kysy oheisella lomakkeella ylipainosta ja lihavuudesta, tai kerro meille miten sinä olet onnistunut tai epäonnistunut painonhallinnassa?

SUORAN LÄHETYKSEN AIKANA

Voit myös soittaa klo 18–20 suoraan lähetykseen 0203 17 600 (puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min). Lisäksi otamme vastaan viestejä WhatsAppilla numeroon 040 14 55 666.

Kuuntele: KYSY! ylipainosta ja lihavuudesta

Muokattu 10.2.2022: Lomake poistettu ja kuuntelulinkki lisätty.

Lisää aiheesta Yle Areenassa