Hyppää pääsisältöön

SuomiLOVE - 8. tuotantokausi

SuomiLOVEn 8. kausi on hyvän mielen tarinoiden ja monimuotoisen musiikin riemujuhlaa - suoria lähetyksiä juontavat Mikko Kuustonen ja Jannika B

Vuodelta 2022
SuomiLOVEn juontajat Mikko Kuustonen ja Jannika B poseeraavat.
Kuvateksti Uuden kauden juontajapari: Mikko Kuustonen & Jannika B
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

SuomiLOVEn suorat lähetykset lämmittävät lauantai-iltojen televisiotuokioita 5.3.2022 alkaen, kun rakastettu musiikkiviihdeohjelma palaa ruutuihin keskittyen iloon, onneen ja musiikillisiin riemuihin.

Ihastuttavien yllätysten iltojen seremoniamestareina toimivat jo aiemmilta kausilta tuttu Mikko Kuustonen sekä ihastuttava Jannika B, joka tarttuu suosikkiohjelmansa juontajapestiin innoissaan ja sydän sopivasti vipattaen.

”On iso kunnia tulla mukaan tähän tuotantoon. SuomiLOVE tuo tähän aikaan erityisen arvokasta lämpöä ja sydämellisyyttä”, Jannika B iloitsee.

Jannika B poseeraa SuomiLOVEn logon edessä.
Kuvateksti Jannika B tarttuu suosikkiohjelmansa juontajapestiin
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Suhde SuomiLOVEen on lopulta ollut hyvin pitkä, sillä nyt juontajan saappaisiin astuva artisti muistaa esiintyneensä ensi kertaa SuomiLOVEssa ohjelman ihka ensimmäisellä kaudella. Vuosien varrella hänet on nähty esittämässä erityisiä laululahjoja useita kertoja, ja ohjelmassa mukana olleet tarinat pysyvät esiintyjän sydämessä aina. Juontajan rooli sen sijaan on vielä ihan uutta:

Tämä rooli on minulle uusi ja jännittävä aluevaltaus, josta olen innoissani

― Jannika B

Kummankin juontajan odotukset tulevasta kaudesta kiteytyvät SuomiLOVEn vertaansa vailla oleviin peruselementteihin, eli tarinoista kumpuaviin yllätyksiin ja musiikkiesityksiin, sekä aitojen ihmisten aitoihin reaktioihin.

”Arvostan suuresti sitä, kuinka avoimesti ihmiset jakavat arvokkaita muistojaan. SuomiLOVE yllättää vuosi vuodelta juuri autenttisten tapahtumien ja musiikin koskettavuudella. Tämä maa on täynnä tarinankertojia ja kokemuksia, joiden äärelle on etuoikeus päästä”, Kuustonen pohtii.

Yhteisöjen riemujuhlaa ja koko illan yllätyksiä

SuomiLOVEn tarinapostiin on kolahtanut vuoden aikana tuhansittain kiehtovia kirjeitä lämpöä leiskuvista arjen sankareista. Juontajat paljastavat, että koko kauden kantavana kivijalkana onkin tällä kertaa hyvän mielen tarinat, yhteisöllisyys ja ystävyys.

Mikko Kuustonen poseeraa SuomiLOVEn logon edessä.
Kuvateksti Mikko Kuustonen odottaa innolla uutta kautta ja ilon kevättä
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

”Mukana on uskomattoman koskettavia kokemuksia ystävyydestä ja rakkaudesta. Tällä kaudella moni tarinoista tuntuu aukeavan ilon kautta”, Jannika B hymyilee. Myös juontajakollega Kuustonen on samaa mieltä:

Yhteisöllisyys, ystävyys ja rohkaisevat selviytymistarinat ovat uuden kauden helmiä

― Mikko Kuustonen

Uutuutena live-yleisö ja katsojat kotona pääsevät kokemaan koko suoran lähetyksen ajan kulkevaa yllätystä.

”SuomiLOVE elää ja uudistuu sisältöjensä kautta ja on mielenkiintoista päästä rakentamaan live-iltoihin myös pidempää kertomusta, joka kruunaa suoran lähetyksen”, Kuustonen kertoo, mutta jättää katsojat jännittämään mitä tämä tarkoittaakaan.

Monimuotoisen musiikin ilotulitusta

SuomiLOVEn hykerryttävät yllätykset huipentuvat tuttuun tapaan kymmenien kotimaisten artistien ja yhtyeiden esityksiin, jotka on henkilökohtaisesti omistettu ja esitetty tarinoiden päähenkilöille. Esiintyjiä tullaan näkemään laidasta laitaan, kun LOVE-lavalla kuullaan ikonisia suomirock biisejä, iki- ja nykyvihreitä pophelmiä, sekä korvia hiveleviä harvinaisuuksia.

Ako Kiiski poseeraa SuomiLOVEn logon edessä.
Kuvateksti SuomiLOVEn kapellimestari Ako Kiiski
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Ohjelman ytimessä sykkivän LOVEbandin kapellimestari Ako Kiiski takaa tulevan kauden tuovan myös musiikillisia yllätyksiä. Suorissa lähetyksissä kuullaan päähenkilöitä puhuttaneista lauluista versioita, jotka räätälöidään heitä varten. Lisäksi liven lavalle astelee odottamattomiakin yhdistelmiä.

Olen varma, että estradilla nähdään jokaisessa lähetyksessä jotain ennalta arvaamatonta

― Ako Kiiski

Myös muusikkoina työskentelevät juontajat iloitsevat monimuotoisesta musiikkikattauksesta.

”Mukana on useita sellaisia artisteja, joita en ole koskaan päässyt näkemään livenä, joten nautiskelen eturivissä”, Jannika B hehkuttaa.

”Lauluntekijänä ajattelen, että kuulijoiden tarinat herättävät biisin henkiin. Se on paras ja innostavin palaute” Kuustonen pohtii ja muistelee musiikin maagisuutta menneisiin kausiin viitaten: ”Olen jokaisella kaudella hämmästellyt sitä kuinka erilaiset laulut voivat nousta ihmisten käänteissä ratkaisevan tärkeiksi. Ja tämän todistaminen paikan päällä on superhienoa”, hän täydentää.

Mikko Kuustonen, Jannika B ja Ako Kiiski poseeraavat SuomiLOVEn logon edessä.
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Tulevan kauden musiikillisesta ilotulituksesta vastaavat muun muassa: Juha Tapio, JVG, Hassan Maikal, Erika Vikman, Anna Puu, Samu Haber, Tuomari Nurmio, Johanna Kurkelan ja Johanna Iivanaisen Altamullan Road sekä Club For Five.

SuomiLOVE 5.3.2022 alkaen TV1 kello 21:10.