Hyppää pääsisältöön

UMK22

Blind Channel avaa UMK22-finaalishow'n: "Saatte tietää, minkälaisia olemme sängyssä"

Vuodelta 2022
Blind Channel kertoo tärpin avausnumerostaan - Toista Yle Areenassa

Ylen Uuden Musiikin Kilpailun finaalishow’n 26.2. avaa viime vuoden UMK-voittaja ja Euroviisuissa kuudenneksi sijoittunut Blind Channel.

Kovassa kansainvälisessä nosteessa oleva, uutta levyä valmisteleva Blind Channel ottaa vahvalla energiallaan koko Logomon haltuun.

— Viime vuonna tässä vaiheessa oli paskat housusssa ja nyt on sama tilanne, Blind Channelin Joonas Porko virnuilee.

Avasunumerona Blind Channel esittää uuden biisin, joka on rakkauslaulu. Bändi paljastaa, että yllätyksiä on luvassa, ja että yleisö pääsee biisin myötä näkemään, minkälaisia he ovat sängyssä.

Blind Channel -yhtyeen ura lähti loistavan euroviisusijoituksen myötä vahvaan nousuun sekä kotimaassa että etenkin kansainvälisesti. Uuden levyn julkaisun lisäksi yhtye tekee tänä vuonna yli 100 keikkaa neljällä kiertueella Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

— Viime vuoden UMK- ja euroviisutapahtumat olivat merkittävä osa lumipalloefektiä, jonka myötä uramme lähti vauhdikkaasti nousuun, bändi kertoo.

Bändi on yksimielinen siitä, että UMK on huikea kiihdytyskaista sellaisille artisteille, jotka ovat sataprosenttisen valmiita antamaan kaikkensa ja joilla on kirkas visio omasta jutustaan.

— Vuosina 2013–2020 Blind Channel ei olisi ollut valmis UMK:hon. High risk, high reward.

UMK-esiintymiseensä Blind Channel lupaa koko Logomon täyttävää energiaa.

— Otamme Logomosta tuttuun tapaan kaiken irti. Muiden artistien onneksi emme ole tänä vuonna kisassa mukana, yhtye toteaa.

UMK:n lisäksi yhtyeen aikatauluun on tulossa myös muita kotimaan esiintymisiä. Bändi on ylpeä uudesta albumistaan, jonka avulla "valloitetaan isosti maailma tänä vuonna."

— Suomea emme unohda, ja siihen liittyen onkin tulossa uutisia hyvin pian, yhtye lupailee.

Avausnumeron jälkeen bändi on luvannut vierailla Henkka Remeksen hostaamassa UMK-chatissa, joka on yleisölle avoin ja turvallinen keskustelufoorumi. Chattiin tulee myös muita artistivieraita. Chat löytyy finaali-iltana osoittesta: yle.fi/umk

Näin seuraat UMK-finaalia 26.2.

  • Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 26. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21.

  • Finaali näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M -radiokanavilta.

  • Äänestä suosikkisi voittoon! Äänestys tapahtuu vain lähetyksen aikana heti finalistien esitysten jälkeen. Äänestää voi maksutta Yle-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Voittajabiisin määrittävät finaalissa annetut yleisöäänet (75 %) ja kansainvälisen raadin antamat pisteet (25 %).

  • Finaalia voi seurata suomen-, ruotsin-, pohjoissaamen-, inarinsaamen-, venäjän- tai englanninkielisellä selostuksella. Englanninkielisestä selostuksesta vastaavat YleX:n juontaja-musiikkitoimittaja ja UMK-ammattilaisraadissakin mukana olleet Katri Norrlin ja Jani Kareinen. Suomenkielisenä kommentaattorina toimii jälleen Mikko Silvennoinen ja ruotsinkielisinä selostajina jatkavat Johan Lindroos ja Eva Frantz. Selkokielisestä selostuksesta vastaavat Margit Alasalmi ja Pertti Seppä. Venäjäksi selostaa Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze sekä pohjoissaameksi Linda Tammela ja inarinsaameksi Heli Huovinen.

  • Keskustele lähetyksen aikana UMK-chatissa, jota juontaa toimittaja Henkka Remes. Chattiin on tulossa myös vierailijatähtiä. Chat aukeaa Yle-sovelluksessa ja osoitteessa yle.fi/umk finaali-iltana klo 20.30.

  • UMK:n Youtube-tilillä alkaa 9. helmikuuta uusi UMK-juontaja Mmiisasin vetämä tubesarja "Kohti UMK:ta”, jossa katsojat pääsevät tutustumaan kilpailijoihin pintaa syvemmältä.