Hyppää pääsisältöön

Ohjelmavinkit

Viikon arkisafkat valmistuvat taas leppoisassa tunnelmassa Imanin ja Leenan seurassa

Tällä viikolla Iman ja Leena toteuttavat katsojatoiveen valmistamalla hummusta alusta asti. - Toista Yle Areenassa

Tämän viikon Iman ja Leena – Viikon arkisafkat kerralla -ohjelmassa kokataan maukasta italialaista ruokaa. Osa resepteistä sopii hyvin valmistettavaksi lastenkin kanssa.

Yhteiskokkausohjelma Iman ja Leena Viikon arkisafkat kerralla Areenassa sunnuntaina klo 17. Katsasta myös kauppalista ja reseptit sekä ohjelman vetäjien haastattelu.

Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas valmistavat itsensä näköisiä annoksia sunnuntaisin kahden tunnin kokkauslähetyksessä. Aiemmissa lähetyksissä on kokkailtu jo Välimeren tyyliin ja Imanin lapsuusruokamuistoja.

Tällä viikolla on luvassa useampi tomaattiruoka ja tuttuun tapaan tuoreita yrttejä. Katsojien lähettämällä palautteella on ollut vaikutusta uusiin ohjeisiin.

– Hummus oli yleisön toive ja siksi suunnittelimme tälle viikolle hummusreseptin kasviksilla, Leena Ahokas kertoo.

Katsojien ohjelmaan lähettämistä viesteistä on käynyt ilmi, että myös lapset ovat osallistuneet ruoanlaittoon. Sen myötä päivän ohjeisiin on laadittu kaksi uuniruokaa, koska ne on helppoja aloittelijallekin.

Imanilla ja Leenalla on rento tyyli ja molemmat todella viihtyvät keittiössä. Viime sunnuntain lähetyksessä he nauttivat inkivääri-lime-limonadijuomaa.

– Aina kannattaa ottaa kokkausjuoma kylkeen ja laittaa hyvää musiikkia soimaan, Leena vinkkaa.

Iman ja Leena - Viikon arkisafkat kerralla haluaa tuoda helpotusta korona-aikana lisääntyneeseen arkikokkailuun. Voit siis ostaa ennakkoon reseptien ainekset, ottaa pädin tai läppärin keittiöösi ja kokata samaan tahtiin Imanin ja Leenan kanssa. Näin tulevan viikon illalliset ja lounaat on ratkaistu ja arkena riittää vain ruoan lämmitys ja viimeistely.

Reseptit ja kauppalistan saat käyttöösi perjantaina. Kaikki ruoat voit valmistaa liha-, kasvis- tai vegaaniversioina. Yhdestä reseptistä riittää kuudelle hengelle eli nelihenkiselle perheelle saa samasta määrästä sekä perheen illalliset että aikuisten lounaat. Loppuviikkoon suunnitellut ruoat voit hyvin pakastaa.

Sunnuntain 13.2. lähetykseen voi lähettää tunnelmakuvia omasta kotikeittiöstään sekä kysymyksiä ja kommentteja Whatsappiin numeroon 044 421 6600.