Hyppää pääsisältöön

Kuusi kuvaa

Glamour romuttui, kun laulaja Lauri Ylönen tapasi Alice Cooperin – “Käärmemies” olikin vain tavallinen ihminen”

Vuodelta 2022
Päivitetty 26.02.2022 23:14.
Kaksi mustatukkaista miestä seisovat kädet toistensa selän takana.
Kuva: Lauri Ylösen kotialbumi

The Rasmus -yhtyeen Venäjän kiertueesta Alice Cooperin kanssa poiki jotain odottamatonta. Lauri Ylönen oivalsi, että artistina oleminen on sittenkin vain rooli.

Kuusi kuvaa laulaja Lauri Ylösen elämästä

Kuuntele ohjelma Yle Areenasta

Vuonna 2009 The Rasmus, Cooper ja Scorpions olivat yhteiskiertueella Venäjällä. Esiintymisten välillä oli aikaa jutella, mutta…

– Välillä tuntui, että mennään jopa liian henkilökohtaisuuksiin. Mua häiritsi se, koska silloin romuttui illuusio käärmemiehestä. Hän olikin vain tavallinen ihminen. Mutta toisaalta opin, että on helpottavaa, että on rooli, jonka voi laittaa päälle.

Oivallus tuntui helpottavalta, koska The Rasmus on ollut olemassa suurimman osan Ylösen elämästä. Varsinainen jackpot oli Jyrki-musiikkiohjelma 90-luvun lopussa. Sen ansiosta The Rasmus pääsi keikkailemaan ympäri Suomea.

– Jyrki järjesti joskus kisan, jonka voittaja sai meidät keikalle olohuoneeseensa. Sinne tuli yli 30 000 kirjettä. Mirva Salosta voitti, ja me mentiin sit vappuna soittamaan hänen olkkariinsa. Vedettiin kamat pystyyn siihen keskelle olkkaria ja alettiin paukuttamaan keikkaa täysillä, muistelee Ylönen.

”Simuloin Suomen talvea pimeässä huoneessa”

Muutama vuosi sitten Ylönen muutti Havajille palmujen katveeseen, Oahun saarelle puolisonsa Katriina Mikkolan ja lastensa Oliverin ja Everin kanssa. Palmuja ja hiekkarantaa riittää, mutta samanhenkisiä hengenheimolaisia musiikin parista maapallon toiselta puolelta on ollut vaikea löytää.

– Musiikin tekeminen muiden kanssa on jäänyt vähäiseksi, mutta oon tehnyt musaa paljon itse. Mulla on Havaijilla työhuone, jonne mulla on tapana lähteä aamuyöstä: herätä kesken unien, mennä soittamaan pimeeseen ja hakea tummaa tunnelmaa. Ehkä simuloin Suomen talvea, laulaja naurahtaa.

Kuusi kuvaa The Rasmuksen laulaja Lauri Ylösen elämästä

41:19