Hyppää pääsisältöön

Viikon arkisafkat

Kauppalista Viikon arkisafkoihin, joiden pääraaka-aineet on valittu katsojien ehdotuksista

Kuvassa värikäs ruoka-annos sekä kyltti, jossa lukee: Kauppalista viikko 5.
Kuvateksti Tomaattinen kalapata on yksi sunnuntaina kokattavista resepteistä.
Kuva: Leena Ahokas, kuvanmuokkaus: Mikael Norri/Yle

Katso ohesta, mitä aineksia tarvitset Viikon arkisafkoihin, jotka kokataan Areenassa 27.2. klo 16.55 alkaen.

Iman ja Leena – Viikon arkisafkat kerralla päättyy sunnuntaina 27.2. Lähetyksessä valmistetaan ruokia katsojien toivomista raaka-aineista.

Tuttuun tapaan reseptit on laadittu siten, että yhdelle päivän annos on kuudelle hengelle, jolloin siitä saa vaihtoehtoisesti illallisen neljälle ja lounaat kahdelle seuraavaksi päiväksi.

Tämän viikon ainesten kustannusarvio on n. 80 €, jolloin yhden annoksen hinnaksi tulee 2,66 euroa.

Ostoslista

  • 5 keskikokoista sipulia

  • 2 punaista paprikaa

  • 4 isoa tai 6 pientä fenkolia

  • 2 kokonaista valkosipulia

  • 2 veriappelsiinia

  • 4 sitruunaa

  • 1 pussi rucolaa tai pinaattia (65 g)

  • 3 tölkkiä tomaattimurskaa (1200 g)

  • 1 purkki kapriksia (20-35 g)

  • 1 purkki kalamata-oliiveja (tummia, 150-200 g kivettömänä tai kivellisenä)

  • 2 pkt punajuuria valmiiksi keitettynä (800 g, löytyy yleensä vihannesosastolta suolakurkkujen jne. läheltä)

  • Inkivääri (1 rkl raastettuna)

  • 1 paketti kirsikkatomaatteja (250 g)

  • 1 paketti kikherneitä tai valkopapuja

  • vajaa 1 l kasvislientä

  • 1 purkki ricottajuustoa (n. 200 g)

  • 1 paketti ohrasuurimoita (4 dl)

  • 1 pkt nori-merilevää (2 arkkia)

  • oliiviöljyä (1 dl)

  • rypsiöljyä (1 dl)

  • 1 pussi seesaminsiemeniä (1,5 dl) tai seesamöljyä (1 dl)

  • soijaa (2 rkl)

  • voita (1 dl)

  • 6 filettä pakasteseitä tai muuta valkoista kalaa (n. 600 g)

  • 1 purkki misotahnaa tai 1 pussi misokeittotahnaa (tarvitaan 2 rkl, mutta jos ei löydy, ei haittaa, jätä pois)

  • 3 pakettia tofua (iso ja kiinteä)

  • valkoviinietikkaa (tarvitaan 7 rkl, osta lisää sitruunaa, jos et halua käyttää valkoviinietikkaa)

  • 1 ruukku timjamia (tai 1,5 rkl kuivaa)

  • 1 ruukku tilliä (tai 2 rkl kuivaa)

  • 1 ruukku lehtipersiljaa

  • hunajaa (2 rkl)

Jos teet myös perjantaiherkkua, lisää edellisiin:

  • 2 valmista pizzapohjaa

  • 2 pakettia mozzarellaa

  • 1 ruukku basilikaa

  • Ricotan jämät

  • fenkolivuoan jämät

Muut tarvittavat mausteet (jotka eivät ole mukana kauppalistalla):

  • suola

  • pippuri

  • savupaprika/paprikajauhe

  • sokeri

    Laitteet ja valmistusastiat:

  • Vedenkeitin

  • Iso paistinpannu 2 kpl

  • Kattila 2 kpl

  • Iso uunivuoka tai pari tavallisen kokoista

  • Uunipelti

  • “Marinointivuoka” tai muovipussi

  • desimitta

  • lusikka

  • teelusikka

  • veitsi

  • kuorimaveitsi

  • raastin

  • leikkuulauta

  • syömäpuikot tai vastaavat puikot/metallipillit

  • blenderi tai sähköinen käsivatkain