Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Kuuntelijan Kutsuvieraana kuullaan tulevana kesänä Laura Kolbea

Päivitetty 04.04.2022 15:02.
Kuvia viime vuosien Kutsuvieraista.
Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle

Kesällä kuullaan jälleen 20 uutta jaksoa Kutsuvieraita, intiimejä henkilökuvia, joista on tullut Radio Suomen heinäkuun helmiä.

Kysyimme teiltä kenellä on mielenkiintoinen tarina, jota emme vielä ole kuulleet? Kuka herättää uteliaisuutesi, ja miksi? Kenellä olisi sellaista kerrottavaa, joka mielestäsi kaikkien pitäisi kuulla?

Saimme runsaasti ehdotuksia Kuulijan Kutsuvieraaksi tulevaa kesää varten, kiitos niistä. Laitamme ehdotuksia talteen mahdollisesti tulevia kausia varten. Tällä kertaa saimme ehdotusten perusteella Laura Kolben mukaan kesän 2022 kutsuvieraisiin.

– Hänen elämäntarinansa on mielenkiintoinen. Miten hänestä tuli Euroopan historian professori sekä millaista elämä oli tunnetun toimittajan ja pakinoitsijan Pirkko ”Pii” Kolben tyttärenä sekä saksalaisen isän lapsena? Hän on samalla sekä stadilainen Kruununhaasta että mökkiläinen Sysmästä ja omaa näin hienosti monta identiteettiä. Toki hän on myös isosti eurooppalainen, kirjoittaa Kolbea ehdottanut kuuntelijamme Antti.

Kutsuvieras taas kesällä

Kesän 2022 uudet jaksot ovat kuunneltavissa heinäkuussa arkipäivisin sekä kanavalla että Yle Areenassa. Areenasta löytyvät myös sarjan aiemmat kesäkaudet, kaikkiaan 60 jaksoa.

Tuleva kesä 2022 on Kutsuvieraan neljäs kausi, ensimmäinen kuultiin Yle Radio Suomessa kesällä 2019. Lisäksi vuoden 2020 juhlakauden ohjelmistossa julkaistiin viisi uutta jaksoa.

Sarjan esikuvana on 1950-luvun lopulta lähtien tehty ruotsalainen ohjelma Sommar i P1 (Kesä P1 kanavalla), jonka innoittamana Yle Vegalla kuultiin ensimmäisen kerran 15 vuotta sitten uusi ohjelmasarja Sommarpratare.

Muokattu 4.4.2022: Poistettu lomake ja kerrottu kuka on Kuuntelijan Kutsuvieras tulevana kesänä.