Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Kärsitkö unettomuudesta – lähetä kysymyksesi unilääkärille

Päivitetty 09.03.2022 10:02.
KYSY! Unesta ja unettomuudesta -ohjelman logo.
Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

Nukkuminen on maailman helpoin ja maailman vaikein asia. Radio Suomessa keskustellaan unesta ja unettomuudesta tiistaina 8.3.2022.

Ihminen osaa sen luonnostaan, nukkumisen. Mutta jos uni ei tule, niin se ei tule!

Lyhytaikainen unettomuus on hyvin tavallista. Lähes kaikki kärsivät siitä joskus. Pitkään jatkuva unettomuus voi kuitenkin vaikeuttaa monia arkisia asioita ja heikentää elämänlaatua. Hyvin nukkuvakin voi nukkua liian vähän.

Mitä tehdä kun uni ei tule?

Älä kelaa, älä stressaa, hanki parempi sänky, laitat vaan silmät kiinni, niin kyllä se siitä. Uniongelmista kärsiville tuputetaan helposti neuvoja, joista ei ole mitään apua. Mistä sitten on? Miksi joillekin nukkuminen on niin helppoa, ja toisille kunnon yöunet ovat vain toteutumaton haave?

Radio Suomen KYSY!-illassa etsitään apukeinoja parempiin uniin, ja annetaan vertaistukea unettomiin öihin. Kysy unesta ja unettomuudesta asiantuntijoilta, tai kerro miten sinä olet selättänyt omat uniongelmasi. Meitä kiinnostaa myös se, mikä hyvistä yrityksistä huolimatta ei ole sinun kohdallasi toiminut. Laita kysymyksesi tai kommenttisi alla olevalla lomakkella.

Studiossa kysymyksiisi vastaamassa ja kanssasi keskustelemassa ovat tunnettu unilääkäri Henri Tuomilehto ja pitkän unettomuushistorian omaava Leeni Peltonen Uniliitosta. Lähetyksen juontaa Paula Jokimies.

SUORAN LÄHETYKSEN AIKANA

Voit soittaa klo 18–20 suoraan lähetykseen 0203 17 600 (puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min). Lisäksi otamme vastaan viestejä WhatsAppilla numeroon 040 14 55 666.

Kuuntele: KYSY! Unesta ja unettomuudesta

Muokattu 9.3.2022: Lomake poistettu ja kuuntelulinkki lisätty.

Lisää aiheesta Yle Areenassa