Hyppää pääsisältöön

Yle Tapahtumat

Ylen ison Ukraina-tukikonsertin lavalla tunteita nostattivat Robin Packalen, Katri Helena ja moni muu tähtiartisti – Lahjoittaa voi edelleen

Vuodelta 2022
Päivitetty 14.03.2022 12:53.
Ohjelma ei ole enää saatavilla
Tukikonsertin lavalle nousi useita kotimaisia tähtiartisteja. - Toista Yle Areenassa (Ohjelma ei ole enää saatavilla)

Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti keräsi yli kuusi miljoonaa euroa sodan uhreille. Lahjoittaa voi 30. huhtikuuta saakka.

Yle ja avustusjärjestöt järjestivät 12. maaliskuuta tukikonsertin, jonka tuotot menevät Ukrainan konfliktista kärsivien ihmisten hyväksi. Lahjoittaa voi edelleen 30. huhtikuuta saakka.

Näin lahjoitat:

 • MobilePaylla numeroon 70999

 • Tekstiviestillä numeroon 16499 seuraavasti:

  20e, tekstaa HÄTÄAPU20

  30e, tekstaa HÄTÄAPU30

  50e, tekstaa HÄTÄAPU50

 • Soittamalla lahjoitat

  20e, soita 0600 9 5220 (hinta 20,11+pvm)

  30e, soita 0600 9 5230 (hinta 30,04+pvm)

  50e, soita 0600 9 5250 (hinta 49,99+pvm)

 • Verkossa osoitteessa hätäapu.fi/ukraina

 • Laskulla: Jos yritys haluaa lahjoittaa ja tarvitsee laskun, viesti osoitteeseen yritykset@punainenristi.fi. Aihe: HÄTÄAPU

Haloo Helsinki! -yhtye poseeraa vakavailmeisenä mustiin pukeutuneena UMK-lavalla. Ellillä hautajaisasua muistuttava pillerihattu ja musta huntu.
Kuvateksti Haloo Helsinki! haluavat olla omalta osaltaan tukemassa ukrainalaisia.
Kuva: Yle/Miikka Varila

Suorassa yli kaksituntisessa lähetyksessä lavalle Lenni-Kalle Taipaleen johtaman bändin kanssa nousivat Katri Helena, Robin Packalen, Maija Vilkkumaa, Ellinoora, Tommi Läntinen, Paleface, Waltteri Torikka, Mariska ja Ylioppilaskunnan Laulajat.

Lisäksi konsertissa nähtiin Haloo Helsinki!, Juha Tapio, Anna Puu ja Olavi Uusivirta.

Illan aikana nähtiin videotervehdyksiä myös useilta muilta artisteilta, urheilijoilta, näyttelijöiltä sekä tunnetuilta suomalaisilta.

Katso konsertti Areenassa

Ohjelma ei ole enää saatavilla
Katri Helena kannustaa lahjoittamaan sodan uhreille - Toista Yle Areenassa (Ohjelma ei ole enää saatavilla)

Tilanne on sydäntäsärkevä.

Katri Helena

Moni artisti tarjoutui esiintyjäksi heti kuultuaan konsertista. YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen hoiti yhteydenotot tukikonsertin artisteihin. Hänen mukaansa suuri osa artisteista otti esiintymispyynnön ilolla vastaan.

– Artistien vastaanotosta on paistanut halu auttaa, he ovat todella kokeneet tilaisuuden merkitykselliseksi.

Lauantain tukikonsertin esiintyjät ovat kokeneet velvollisuudekseen osallistua omalla osaamisellaan. Katri Helena on yksi heistä.

– Ukrainalaisten tilanne on sydäntäsärkevä. Siellä sodan jaloissa ja pakolaisina on lapsia, äitejä, isiä ja isovanhempia, samanlaisia kuin mekin täällä, hän summaa ajatuksiaan.

Robin Packalen istuu kattokruunun edessä rennosti pikkutakissa.
Kuvateksti "Koen tärkeäksi olla mukana tässä konsertissa, sillä näin voin itse auttaa ja osoittaa tukeni”, kuvailee Robin Packalen.
Kuva: Atte Mäläskä

Myös lavalle nousevaa Robin Packalenia sotatilanne on koskettanut.

– Tällaisena synkkänä aikana musiikki on yhteinen kieli. Se on monella tapaa kokonaisvaltainen keino näyttää tukea ja solidaarisuutta, kuvailee Packalen.

Haloo Helsinki! uskoo joukkovoimaan.

– Ukrainassa on käsillä humanitaarinen kriisi, josta selviämiseen tarvitaan kaikkien apua. Meissä on yhdessä suuri voima, jolla saamme paljon hyvää aikaiseksi. Tää maailma on vihaan kyllästynyt PISTE, Haloo Helsinki! -yhtyeen jäsenet kirjoittavat.

Maailma on vihaan kyllästynyt PISTE.

Haloo Helsinki!

Anna Puu kokee tärkeäksi, että voi laulaa Ukrainalle.

– Tilanne on surullinen, ahdistava, järjetön ja turha. Toivon, että saamme kerättyä mahdollisimman ison summa rahaa Ukrainan siviilien avustustyöhön!

Apu menee perille neljän avustusjärjestön kautta

Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti kerää lahjoituksia, jotka ohjataan Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseen maan sisällä sekä naapurimaissa, jonne ihmiset ovat paenneet.

Mukana on järjestöjä, joilla on jo avustustyötä alueella. Näin apu saadaan nopeinta reittiä perille. Tukikonsertin yhteistyöavustusjärjestöt ovat Pelastakaa Lapset, Suomen Punainen Risti, Unicef ja Kirkon ulkomaanapu.

Konsertin juontavat Puoli Seitsemän -ohjelmasta tutut Anniina Valtonen ja Mikko Kekäläinen.

Mies tummassa puvussa ja nainen silkkiasussa seisomassa tummaa taustaa vasten.
Kuvateksti Mikko Kekäläinen ja Anniina Valtonen toivovat konsertin tuovan lohtua.
Kuva: Juuso Koivisto / Yle

Anniina Valtoselle konsertti oli uudenlainen kokemus ja ensimmäinen isompi tilaisuus juontajana kameroiden edessä.

– Toivon, että ilta tuo ihmisille lohtua ja toivoa. Tarkoitus on luoda illan aikana myös hyvää mieltä musiikkiesitysten muodossa. Nyt kaikilla on mahdollisuus auttaa ukrainalaisia hädän hetkellä ja toivottavasti mahdollisimman moni tarttuu tähän tilaisuuteen, sanoo Valtonen.

Mikko Kekäläinen toivoo konsertin välittävän vahvan viestin siitä, että suomalaisten sympatia on ukrainalaisten puolella.

Vaikuta lahjoittamalla

Konsertin avulla kerätään varoja sodasta kärsiville ukrainalaisille. Lahjoituksilla pystytään tukemaan perustarpeiden lisäksi välttämättömän terveydenhuollon järjestämistä, henkisen tuen tarjoamista sekä lasten koulunkäynnin jatkumista kriisin pitkittyessä. Lahjoittaa voi edelleen 30. huhtikuuta 2022 saakka.

Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti on ikärajaton. Lähetyksessä ei näytetä taistelukuvia tai sotamateriaalia. Kuvissa nähdään kuitenkin sotaa pakenevia ihmisiä.

Konserttiin ei myyty lippuja, vaan konserttiin oli kutsuttu yleisöksi hyväntekeväisyysjärjestöjen vapaaehtoistyöntekijöitä.

Konserttia voi katsoa suorana kello 18.15 alkaen Yle TV1:llä ja Yle Areenassa tai kuunnella Yle Radio Suomi -kanavalta.

Katso tarkat lahjoitusohjeet.

Poliisihallituksen keräyslupa RA/2020/1407/
Ålands landskapsregering lupa nro ÅLR 2021/8473/

Konsertti sosiaalisessa mediassa tunnuksella #apuaukrainaan.

Anna Puu ja Olavi Uusivirta seisovat mustan taustan edessä.
Kuvateksti Anna Puu ja Olavi Uusivirta duetoivat konsertissa.
Kuva: Tero Ahonen

Artikkelia päivitetään sitä mukaa kun tiedot konsertista täsmentyvät.