Hyppää pääsisältöön

Yle Tapahtumat

Kaikki mitä olet ikinä halunnut tietää Sorjosesta – suositun rikossarjan tekijät ja fanit kohtaavat tänään Areenassa, liity mukaan

Vuodelta 2022
Sorjonen - tapaa tekijät - Toista Yle Areenassa

Rikossarja Sorjonen on palannut! Muraalimurhat-minisarjan kunniaksi voit testata "kuulustelutaitojasi" ja esittää kysymyksiä sarjan keskeisille tekijöille. Sorjonen-ilta Areenassa 7.3. klo 19.

Mistä alkuperäinen idea sarjaan ja hahmoihin tuli? Onko Sorjosella tosielämän esikuvaa? Kuinka vaikeaa näyttelijöiden oli oppia Karjalan murretta ja siirtyikö se kuvausten ulkopuolelle? Improvisoitiinko käsikirjoitusta kuvauksissa?

Sorjonen -tapaa tekijät -ohjelmassa pääset kurkistamaan kansainvälisesti menestyneen sarjan kulissien taakse ja etsimään vastauksia kysymyksiin, joita tarina on herättänyt. Mukaan keskusteluun pääset illalla klo 18.55 aukeavan chatin kautta.

Illan suorassa lähetyksessä ovat paikalla virtuaalisesti näyttelijät Ville Virtanen (Kari Sorjonen), Anu Sinisalo (Lena Jaakkola), Olivia Ainali (Janina Sorjonen) ja Lenita Susi (Katia Jaakkola), sarjan luoja Miikko Oikkonen sekä ohjaaja Juuso Syrjä. Juontajana nähdään toimittaja Jenny Lehtinen, kovan luokan Sorjonen-fani hänkin.

Ääriviivapiirustukse kolmesta rikossarja Sorjosen hahmosta: Kari Sorjonen, Lena Jaakkola, Lasse Maasalo.
Kuva: Mikael Norri / Yle

Miten synkät aiheet ja raa´at tapaukset vaikuttivat näyttelijöihin henkilökohtaisella tasolla? Tuulivatko ne uniin? Onko olemassa rajaa, jota Lena ei ylittäisi Katian vuoksi? Mistä tekijät itse pitävät Sorjosessa eniten?

Kun tieto Sorjoselle omistetusta illasta oli varmistunut, aloimme etsiä sarjan tosiystäviä mukaan itse lähetykseen. Etsintäkuulutukseen vastattiin runsain juokoin somessa ja muualla verkossa Etelä- ja Pohjois-Amerikkaa myöten. Ohjelmassa nähdään kuusi erilaista Sorjosen katsojaa, ja heillä kaikilla on tarina kerrottavanaan:

Ansku Heino, Hämeenlinna

Maija Hell, Kärkölä

Klaus-Fred Tamm, Muhos

Támara Montes-Claros, Vancouver, Kanada

Alex Nyberg, Tampere

Kai Savolainen, Kotka

Jos aika käy pitkäksi odotellessa illan liveä, katso sarjan uusimmat käänteet Sorjonen: Muraalimurhat –minisarjasta.
Kursiivilla merkityt kysymykset on koottu tapahtumaan hakeneiden lähettämistä viesteistä.