Hyppää pääsisältöön

Draama

Ville Virtanen paljastaa unohtumattomimman kohtauksen Sorjosesta – “En ole koskaan ollut käärmeihminen ja epäilin, miten se tulee sujumaan"

Vuodelta 2022
Käärme puree Sorjosta - Toista Yle Areenassa

Kolmiosainen Sorjonen: Muraalimurjat-sarja on nyt katsottavissa Yle Areenassa. Päänäyttelijä Ville Virtasen mieleenpainuvin kohtaus löytyy kuitenkin sarjan ensimmäiseltä kaudelta. Käärmeen lisäksi kohtaaminen sian kanssa on jäänyt vaivaamaan häntä.

Jaksossa Nainen järvessä 2/2 huippututkija Kari Sorjonen herää haavoittuneena pimeästä kellarista. Tokkurainen Kari alkaa etsiä ulospääsyä, kunnes yhtäkkiä säikähtää kyyn purressa häntä käteen. Virtanen kuvailee kohtauksen olleen hänelle kaunein, mutta myös traagisin kuvattava.

“En ole koskaan ollut mikään käärmeihminen ja siksi epäilin, miten tämä tulee sujumaan.”

Ville Virtanen

Käärme ei suinkaan ollut oikea kyy vaan jälkitöissä kyyksi maskeerattu lemmikkikäärme. Käärmeen omistaja osallistui lemmikkinsä roolivalmisteluihin ja oli koko ajan mukana seuraamassa kuvauksissa.

Käärme oli Villen mukaan hellyyttävä olento, joka suhtautui häneen luottavaisesti. Traagiseksi tilanteen teki kuitenkin se, että käärme ei tiennyt esittävänsä myrkkykäärmettä. Villen tehtävä oli säikähtää käärmettä, jonka seurauksena käärme luonnollisesti pelästyi Villeä.

- Se oli hyvin ystävällinen käärme, joka lähestyi minua tutustumistarkoituksissa.

Kohtaaminen tämän sympaattisen käärmeen kanssa on jäänyt vaivaamaan Villeä. Hän on esimerkiksi jälkeenpäin pohtinut, mitä käärme mahtoi ajatella Villen säikähtäessä tätä niin suurieleisesti.

- Miksi toi tyyppi, joka äsken oli mun kaveri, alkoi huutamaan?

Myös sarjan luoja Miikko Oikkonen muistaa tämän kohtauksen hyvin.

- Kohtauksen kinkkisin kohta oli, kuinka kyy puree Karia kädestä. Ensimmäisissä otoissa roolikäärme ei ollut innokas tekemään juuri kyseistä liikettä, mutta pienen maanittelun jälkeen saimme purkkiin juuri sen, mitä käsikirjoitukseen oli kirjoitettu.

Julkinen anteeksipyyntö

Sorjonen kohtaa sian - Toista Yle Areenassa

Käärme ei jäänyt Villen ainoaksi eläinkohtaamiseksi sarjassa. Ensimmäisen kauden jaksossa Loppupeli 1/2 Sorjonen kohtaa sian etsiessään todisteita karsinasta. Myös tämä kohtaus on jäänyt vaivaamaan Villeä, sillä hänen mielestään käärme ja sika eivät kumpikaan ansainneet Villen kohtuutonta reagointia heidän ystävällisiin lähestymisyrityksiinsä. Niinpä Ville Virtanen esittikin julkisen anteeksipyynnön molemmille eläimille kiitospuheessaan voitettuaan Kultaisen Venlan roolistaan Kari Sorjosena.

- Ensi kerralla, kun nähdään, minä hyvitän tämän teille jotenkin.

Ville Virtanen on hyvin eläinrakas ihminen ja erityisesti hevoset ovat olleet lapsesta asti lähellä hänen sydäntään. Hän kertoo vierastavansa ajatusta ihmisen ylivertaisuudesta suhteessa ympäröivään maailmaan.

- Jos kiinnostun, miten käärme, sika, mänty, metsä tai hevonen näkee maailman, on minun ehkä mahdollista ymmärtää, mikä on minun paikkani universumissa.

Sorjosta fanitetaan ympäri maailmaa

Sorjonen on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaissarjoista eikä suosio rajoitu vain kotimaahamme. Netflix on ostanut sarjan kansainväliset levitysoikeudet, jonka myötä sarjaa katsotaan nyt ympäri maailman. Kun Sorjosen kolmas ja viimeinen kausi päättyi alkuvuonna 2020, sarjan fanit toivoivat sinnikkäästi jatkoa. Tekijät lupasivat palata, kunhan löytäisivät kertomisen kokoisen tarinan. Tällainen tarina löytyi sarjan kehittäjän Miikko Oikkosen arkistosta. Sorjonen: Muraalimurhat-minisarja pohjautuu syksyllä 2021 ensi-iltansa saaneeseen samannimiseen elokuvaan, mutta on itsenäinen kokonaisuus loppuratkaisuaan myöten. Sarjassa on yli 40 minuuttia ennennäkemätöntä materiaalia.

Katso Areenassa:

Sorjonen: Muraalimurhat-minisarja