Hyppää pääsisältöön

SuomiLOVE

Uskomaton jälleennäkeminen ja karvevaalitunnelmaa SuomiLOVEn yllätyksessä - Thiago näki vanhempansa ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen!

Vuodelta 2022
Thiago SuomiLOVEn sohvalla yhdessä rakkaimpiensa kanssa.
Kuva: Niki Soukkio / Yle

Brasiliasta kotoisin oleva Thiago sai kokea elämänsä illan, kun vaimo Sofia oli järjestänyt yllätykseksi helpotusta koti-ikävään.

SuomiLOVEn kolmannessa suorassa lähetyksessä nähtiin kaikkien aikojen jättiyllätys, kun Sofia oli järjestänyt brasilialaiselle puolisolleen Thiagolle koko illan mittaisen etämatkan Brasiliaan.

Brasilialaisia vivahteita täynnä oleva ilta sai uskomattoman käänteen, kun Thiagon vanhemmat olivat saapuneet yllätykseksi SuomiLOVEn studioon Brasiliasta asti ja näkivät poikansa ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen.

Nettirakkaudesta yhteiseksi perhe-elämäksi

Oululainen Sofia ja Rio de Janeirosta kotoisin oleva Thiago tutustuivat toisiinsa vuonna 2009 yhteisten ystävien kautta.

Thiago ystävänsä kanssa kadulla.
Kuvateksti Hyvää aavistamaton Thiago matkalla matsiin, mutta eipä tiedä että väliin jää kiekko.
Kuva: Niki Soukkio / Yle

Sofia oli ollut lukiolaisena vaihto-oppilaana Brasiliassa, josta mukaan oli tarttunut tuliaisina uusien näkemysten ja kokemusten lisäksi myös portugalin kielitaito. Työskennellessään vaihtonsa jälkeen oululaisessa pikaruokaravintolassa välitön ja rohkea Sofia tutustui sattumalta seurueeseen, joka koostui Oulussa asuvista brasilialaisista.

Porukka ystävystyi välittömästi ja muutama vuosi myöhemmin yksi kaveriporukkaan kuuluvista ystävistä vinkkasi Sofialle pilke silmäkulmassaan Rio de Janeirossa asuvasta brasilialaisesta miehestä. Ei mennyt kauaakaan, kunnes Sofia ja Thiago vaihtoivat ensimmäisiä viestejään netin välityksellä.

Ennen pitkää viestittely muuttui Skype-yhteydeksi ja ensivaikutelma toisesta rakentui netin välityksellä.

– Thiagon kanssa oli helppo puhua. Hänellä on tosi komeat kasvot ja lämmin katse. Meillä oli semmonen yhteys, Sofia summaa.

Kesäkuussa 2010 Sofia lensi Rio de Janeiroon katsomaan Thiagoa.

– Kun mä näin Thiagon niin mulle tuli sellainen rauha. Se tuli sen ison sylin ja ison sydämen kanssa vastaan.

Tuosta reissusta alkoi yhteinen elämän mittainen matka. Thiago muutti pian miljoonakaupungin vilinästä Sofian perässä Suomeen ja aloitti työt sekä myöhemmin sosionomin opinnot. Korsolaiseen opiskelija-asuntoon syntyi vuonna 2013 pariskunnan ensimmäinen lapsi, Saara. Sittemmin perhe kasvoi vielä toisella lapsella.

Nykyisin perhe asuu Oulussa ja joukkoa on täydentänyt nyt vuoden ikäinen Elias-poika. Thiago työskentelee tällä hetkellä maahanmuuttajataustaisten nuorten kanssa ja on rakastettu persoona myös työpaikallaan.

Jalkapalloa ja makumatka Brasiliaan

Pandemian sävyttämässä ajassa koti-ikävän rooli Thiagon ja Sofian perheessä on korostunut. Normaalisti tapaamiset valtameren toiselle puolelle Thiagon vanhempien luokse ovat järjestyneet vuosittain ja yhteys toiseen kotimaahan on säilynyt. Nyt viimeisimmästä näkemisestä on kulunut jo yli kolme vuotta eivätkä Thiagon vanhemmat ole nähneet vielä yhtä lapsenlapsistaan. Perhekeskeiselle Thiagolle erossaoleminen on ollut raskasta.

Tätä suurta koti-ikävää Sofia halusi nyt helpottaa. Samalla kyseessä olisi kiitos yli kymmenestä yhteisestä vuodesta Suomessa ja ihana ilon ilta aina niin valoisalle ja positiiviselle Thiagolle.

Thiago Lovetaksin vierellä.
Kuvateksti Lovetaksi nappasi Thiagon kyytiin.
Kuva: Niki Soukkio / Yle

Sofian järjestämä SuomiLOVE-yllätys alkoi, kun LOVEtaksi saapui paikalle ja nappasi yllättyneen Thiagon kyytiinsä Tampereen keskustasta kesken urheilutapahtuman.

Kyyti toi Thiagon SuomiLOVEn kakkostudiolle, missä vastassa odotti pariskunnan suosikkikokki Kape Aihinen. Kape otti heti iloisesti hölmistyneen Thiagon hellään huomaansa ja kertoi, että vuorossa olisi mukavien asioiden ilta ja makumatka Brasiliaan.

Thiago yhdessä kokin Kape Aihisen kanssa.
Kuvateksti Kapen kokkaukset tuovat hymyn naamalle.
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Kape oli tehnyt onnistuneesti salapoliisintyötä ja valmistanut studioon Thiagon suosikkiruokia Brasiliasta. Yksi niistä oli Thiagon isosedän maailma paras häränhäntäannos, josta Kape oli loihtinut oman versionsa.

Herkuttelun lomassa studion screenille ilmestyi videotervehdys Brasiliasta Thiagon parhailta ystäviltä eikä kyyneleiltä vältytty, kun kaveriporukka kertoi olevansa ylpeitä ystävästään ja tämän elämästä Suomessa. Ikävän ystävien luokse pystyi aistia, kun Thiago kertoi heidän merkityksestään itselleen.

Hetkeä myöhemmin studiossa nähtiin myös Thiagon suomalaisia ystäviä, kun nämä riensivät paikalle ja antoivat Thiagolle heti riehakkaan ryhmähalin. Illan järjestäneelle Sofialle olikin tärkeää, että yllätyksessä nähtäisiin paljon Thiagolle rakkaita henkilöitä.

Thiago pelaa pöytäfutista Joona Toiviota vastaan.
Kuvateksti Thiago vs Joona Toivio! Tuomas Virkkunen selostaa ja tuomaroi.
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Jalkapalloa rakastava Thiago sai kokea vielä lisää yllätyksiä, kun jalkapalloilija Joona Toivio saapui studioon suoraan omasta pelistään. Joona toi mukanaan Thiagolle Veikkausliigan virallisen pelipallon ja hieman aiemmin ystäväporukka oli pukenut Thiagon hänen nimeään koristavaan Brasilian pelipaitaan.

Kape kertoi seuraavaksi vuorossa olevan pöytäfutisottelu Thiagon ja Joonan välilä. Ylituomarin roolissa oleva Kape tarvitsi hieman kuitenkin apua ja paikalle ilmestyikin urheiluselostaja Tuomas Virkkunen. Ilmassa oli suuren urheilutapahtuman tuntua kun Thiago ja Joona pelasivat toisiaan vastaan Virkkusen selostaessa kiihkeästi vieressä.

Thiago juhlii maalia pöytäfutiksen äärellä.
Kuvateksti 2-0 Thiago vie voiton!
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Kaikkien aikojen jälleennäkeminen

Riehakkaan peli-illan jälkeen suurin yllätys koettiin kuitenkin vasta SuomiLOVEn päästudiolla. Kape johdatti iloisesti hymyilevän Thiagon keskelle suoraa lähetystä, jossa vastassa odotti cocktailien kanssa yksi Thiagon ja Sofian suosikkiartisteista, Kasmir.

Kasmir saattaa Thiagon SuomiLOVEn studioon ja sohvalle.
Kuvateksti Kasmir saattaa Thiagon sohvalle
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Kasmir vei nauravan Thiagon SuomiLOVE-sohvalle sambatanssijoiden saattelemana. Karnevaalimusiikki soi ja studioon oli vaihtunut valtava kuva brasilialaiselta hiekkarannalta.

Sohvaa ympäröi iso porukka Thiagon ystäviä, jotka ottivat miehen halein vastaan. Jannikan kysyessä onko ilta ollut ihana, Thiago vastasi olevansa täysin pihalla. Pian yllätysten illalle saatiin kuitenkin selitys, kun Sofia saapui sohvalle ja paljasti olevansa kaiken takana. Pariskunta vaihtoi hellän suudelman Thiagon pyyhkiessä silmäkulmiaan.

Pariskunta suutelee suomiloven sohvalla.
Kuvateksti Hellä suudelma kruunasi parin kohtaamisen.
Kuva: Niki Soukkio / Yle

Hetken päästä screenille ilmestyi video, missä Sofia kertoi ajatuksiaan yllätyksen taustalla. Kumpikaan ei pystynyt pidättelemään itkuaan, kun videolla nähtiin pariskunnan kaunis tarina vuodesta 2009 tähän päivään. Myös Thiagon vanhemmat lähettivät videoterveiset pojalleen, jota eivät olleet nähneet pandemian takia yli kolmeen vuoteen.

Videon jälkeen Kasmir kertoi, että jäljellä olisi vielä yksi yllätys. SuomiLOVE sohva oli nimittäin varattu kahden henkilön sijaan neljälle. Hämmentynyt Thiago ei tajunnut heti mistä on kyse, kunnes Jannika toi mukanaan Thiagon vanhemmat Senauran ja Eliaksen, jotka olivat lentäneet paikalle yllätyksenä suoraan Brasiliasta.

Jannika B saattaa Thiagon vanhemmat studioon.
Kuvateksti Illan todellinen yllätys saapuu: Thiagon vanhemmat suoraan Brasiliasta!
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Kyseessä oli varmasti yksi SuomiLOVE-historian koskettavimmista hetkistä, kun vanhempiaan kovasti ikävöinyt Thiago sai heidät monen vuoden jälkeen viimein syliinsä. Kyyneleet valuivat pitkin poskia, kun perhe halasi ja suukotti toisiaan ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen.

Thiago halaa vanhempiaan.
Kuvateksti Koskettava jälleennäkeminen.
Kuva: Niki Soukkio / Yle

Itsekin liikuttunut Kasmir esitti perheelle ja ystäville kauniin kappaleensa Valoo sambaryhmä União da Roseiran tanssiessa taustalla. Kasmir oli muodostunut vuosien varrella pariskunnalle merkittäväksi artistiksi monella tavalla ja Sofia muistelikin vuosien takaista keikkakokemusta Oulun Qstockissa.

– Rantalavalla hiekkaa varpaissa laulettiin Kasmiria kahestaan haliasennossa.

Kasmir esiintyy SuomiLOVEn lavalla yhdessä Sambaryhmän kanssa.
Kuvateksti Kasmir ja sambaryhmä União da Roseira
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Esityksen jälkeen sanoinkuvaamattoman onnellisen Thiagon oli vaikea löytää sanoja.

– Mä rakastan teitä. Ei oo ollu helppo matka tulla Suomeen ja oppia kaikki alusta, mut mulla on hienot kaverit, hieno vaimo ja hieno perhe mitä oon rakentanu täällä. Matka on ollu ihana tähän asti ja toivotaan, että se jatkuu siitä, Thiago totesi.

Myös Thiagon vanhemmat olivat äärimmäisen onnellisia ja helpottuneita päästessään vihdoin poikansa luokse.

Kasmir ja Thiago ystäviensä ja vanhempiensa kanssa SuomiLOVEn lavalla.
Kuvateksti Thiago perheineen ja ystävineen.
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

– Ei ole sanoja, joka kuvaa onnen tunnetta, mitä tunnen kun näin poikani pitkästä aikaa. Kiitos Sofia ja SuomiLOVE tämän järjestämisestä, Thiagon äiti Senaura sanoi.

– Olin uskomattoman iloinen nähdessäni poikani, että hän oli siinä ja hänellä oli kaikki hyvin, Elias sanoi.

– Poikamme on lahja ja olemme todella ylpeitä hänestä.

Katso alta Kasmirin liikuttava esitys Thiagolle sekä tämän perheelle ja ystäville.

Kasmir - Valoo - Toista Yle Areenassa

Seuraavassa SuomiLOVEn lähetyksessä lauantaina 26.3. lavan ottaa haltuun muun muassa upea Club For Five sekä monia muita huippuartisteja!

Valontuojia ja kappale koti-ikävään - Toista Yle Areenassa