Hyppää pääsisältöön

Milloin viimeksi tunsit kateutta, Robin Packalen?

“Moottoroidun varjoliidon kurssilla. Olin erittäin kateellinen, kun kurssin vetäjä otti ja lähti kesken maassa treenaamisen taivaalle lentelemään. Hän pääsi lähtemään ja me ei. En tiedä vielä, koska pääsen itse lentämään ensimmäisen kerran. Ehkä kesällä.”

― Robin Packalen

Robin uskoo, että tutut kadehtivat häntä kyvystä nukkua sikeästi. Hän saa vaivatta unen päästä kiinni bäkkärillä, keikkabussissa ja lentokoneessa.

“Siitä on ollut erittäin paljon apua keikkareissuilla. Bändiläiset on varmaan kadehtineet mua tästä.”

― Robin Packalen

“Joku voisi kadehtia vapauttani valita työajat ja sitä, että voin olla festareiden päätyyppinä. Tämä ei ole niin yksinkertaista. Kaikkea työtä ei ole tuosta noin vain saatavilla.”

― Robin Packalen

Robin sanoo voivansa hyvin, vaikka kahden vuoden pandemia on kohdellut musiikki- ja tapahtuma-alaa rankalla kädellä.

“Kamppailen omien murheideni kanssa. Ei ole ollut keikkoja hirveästi ja niitä on ollut vaikea toteuttaa. Näihin olosuhteisiin nähden voin tosi hyvin. On paljon ihmisiä, joiden kengissä olisi varmasti vaikeampaa kuin mun.

― Robin Packalen

Muiden kateus ei häiritse silloin, kun tietää tehneensä töitä saavutustensa eteen.

“Suhtaudun tosi neutraalisti siihen, jos minulle ollaan kateellisia. Otan sen nöyrästi vastaan. Se ei nouse hattuun. Olen tosi vaativa itselleni.”

― Robin Packalen

Robin näkee kateuden sekä positiivisena että tuhoavana voimana.

“Kateus on sitä, että ihailee jotain mitä toisella on ja itsellä ei ole, mutta haluaisi saavuttaa sen. Se on myös myönteistä.”

― Robin Packalen

“Kun ensimmäiset biisini julkaistiin, meidän porukoiden postilaatikko käytiin tuhoamassa monta kertaa ja sinne tungettiin asioita, joita en halua sanoa ääneen. En tiedä oliko se kateutta vai vain ilkivaltaa. Olin silloin 13.”

― Robin Packalen

Robin Packalen puhuu kateudesta Menikö tunteisiin radio-ohjelmassa psykoterapeutti Maaret Kallion ja työelämäprofessori Jarno Limnéllin vieraana. Voit kuunnella ohjelman Yle Areenassa.