Hyppää pääsisältöön

SuomiLOVE

Kyläläiset yllättivät Reisjärven valopilkun Pirkon SuomiLOVEn suorassa lähetyksessä – Pete Parkkonen ja Salkkari-tähdet mukana juonessa

Pete parkkonen ja Pikko SuomiLOVEn lavalla.
Kuva: Niki Soukkio / Yle

Kyläyhteisön valopilkuksikin kutsuttu kaikkien tuntema parturi-kampaaja Pirkko sai istua itse tällä kertaa salongin tuoliin ja nauttia hemmotteluillasta.

SuomiLOVEn neljännessa suorassa lähetyksessä koettiin huippu-yllätysten pirskahtelua, kun Reisjärven rakastetuimmalle kampaaja Pirkolle järjestettiin koko illan yllätys.

Reisjärven kyläläiset halusivat, että aina muista huolehtiva, aurinkoinen Pirkko saisi kerranki itse istua salongin tuoliin ja nautiskella.

Voimaa ja valoa

Noin kahden ja puolen tuhannen ihmisen asuttamalla Reisjärvellä on oma valopilkkunsa, joka on varmasti kaikille kylän asukkaille tuttu. Hän on Pirkko, jota kuvaillaan kylän piristysruiskeeksi ja kaikkien tuntemaksi valloittavaksi persoonaksi.

Pirkko lovetaksin kyydissä silmät sidottuna.
Kuvateksti Pirkkoa taisi vähän jännittää.
Kuva: Niki Soukkio / Yle

Se, miksi Pirkko on monille tuttu, liittyy unohtumattoman persoonallisuuden lisäksi vahvasti myös hänen ammattiinsa. Niin kauan kuin reisjärveläiset Petra, Liisa, Minna ja Elisa muistavat, Pirkko on pitänyt huolta kyläläisten hiuksista omaleimaisessa salongissaan.

Pirkko ei ole kuitenkaan ainoastaan vain pidetty parturi-kampaaja, vaan hän on myös ehdottoman luotettava ja empaattinen ihminen, joka elää aidosti mukana muiden iloissa ja suruissa sekä saa saapujan aina tuntemaan olonsa tervetulleeksi.

­– Pirkkohan on paljon muutakin kuin parturi. Hän on omanlainen terapeutin vastaanotto, kertoo parturin penkissä Pirkkoon tutustunut Petra.

Sen lisäksi, että kampaamo palvelee kyläläisiä, joskus jopa ympäri vuorokaudenkin, Pirkko on myös aktiivinen jäsen kyläyhteisössä. Kampaamopalveluiden ohella touhukas nainen rakastaakin häärätä ja järjestää, mistä muut pääsevät nauttimaan muun muassa herkullisten leipomusten tai ihanien juhlien muodossa.

Vaikka kylänraittia koristaa tänäkin keväänä Pirkon valoisa hymy, matkaa ovat siivittäneet useammat vastoinkäymiset. Viisi ja puoli vuotta sitten Pirkko sairastui hengenvaarallisesti ja joutui opettelemaan monet elämiseen vaadittavat taidot uudelleen. Tapahtuma kosketti syvästi koko kyläyhteisöä, joka eli vahvasti mukana Pirkon selviytymistaistelussa.

– Pirkon sairastuminen oli tosi iso järkytys ja todella iso shokki monelle. Ihan sama mihin meni, se tuli aina puheeksi. Eikä ollut itsestään selvää jääkö hän edes henkiin.

Toipumisen aikana Pirkon tueksi järjestettiin kylällä jopa oma keräys. Kaikki jotka kykenivät, osallistuivat keräykseen ja tukivat Pirkkoa.

Pirkko.
Kuvateksti Pirkko on kyläyhteisön tukipilari ja pidetty henkilö.
Kuva: Niki Soukkio / Yle

Pirkon ihailtavaa elämänjanoa eivät vastoinkäymiset ole kuitenkaan sammuttaneet. Liisa muistelee hämmästellen Pirkon kyvykkyyttä kääntää vakaviakin vastoinkäymisiä voimavaroiksi.

– Pirkko katsoo sinnikkäästi elämää eteenpäin ja haluaa elää joka solullaan, Liisa täsmentää.

Hämmennyksestä hemmotteluhetkiin sydämellisessä salongissa

Pirkon lauantai-ilta sai täyskäännöksen, kun LOVE-taksi kurvasi ravintolalle, josta Pirkko ystävineen napattiin kyytiin ja oli hänen vuoronsa istua salongin penkkiin. Reisjärven Ulla Taalasmaaksi kutsuttu Pirkko otettiin Merkkihenkilöiden Salonkiin lämpimästi vastaan samaisesta roolista tutun Maija-Liisa Peuhun toimesta. Touhuun tottunut Pirkko ajatteli, että hänen tulisi käydä salongissa töihin, mutta Maija-Liisa huomautti, että tämän illan tehtävänä Pirkon on vaan nauttia.

Esko Kovero ja Maija-Liisa Peuhu yllätyssalongissa.
Kuvateksti Televisiosta tutut salonginpitäjät.
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Elämykset jatkuivat Salatut elämät -ohjelmasta tutun Esko Koveron saapuessa paikalle alkumaljojen ja mansikoiden kanssa. Näyttelijäkaksikko paljasti, että Pirkkoa odottaa juhlat ja hänelle tehdään juhliin sopiva ehostus. Hetken tuumailun jälkeen Kovero ja Peuhu totesivat, että heidän lienee parasta keskittyä salongin hallinnollisiin tehtäviin ja kutsuivat paikalle meikkitaiteilija Raili Hulkkosen.

Salongin tunnelma oli vertaansa vailla Hulkkosen laittaessa Pirkkoa ja ikonisten suosikkinäyttelijöiden häärätessä rinnalla. Pirkko kertoi Railin meikkiin pääsemisen olleen yksi hänen unelmistaan.

Pirkko on Raili Hulkkosen meikattavana.
Kuvateksti Pirkko pääsi Raili Hulkkosen meikkipenkkiin.
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Hyvää aavistamattomalle Pirkolle oli keksitty vielä muutakin. Elämän valtavista vastoinkäymisistä huolimatta valo, jota Pirkko säteilee, on pysynyt kirkkaana aivan kuten vakavasta onnettomuudesta selvinneellä freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalolla.

Esko Kovero lukee runoa muiden kuunnellessa.
Kuvateksti Pekka Hyysalon mukana tuli runo, jonka Esko Kovero tulkitsi.
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Pirkon kuntoutumisen aikoihin, hän oli tavannut Pekka Hyysalon tämän esiintymisen yhteydessä ja kohtaaminen on jäänyt kauniina muistona mieleen molemmille. Salongissa päästiin kokemaan sydämellinen jälleennäkeminen Hyysalon saapuessa paikalle. Tuomisinaan Hyysalolla oli Pirkolle runo, sekä kutsu loppuillan juhlatilaisuuteen, jonne Hyysalo sekä Kovero lähtivät Pirkkoa saattamaan.

Naimisissa Pete Parkkosen kanssa

Vaikka salongin valot sammuivat, jatkui illan säteily Pirkon siirtyessä SuomiLOVEn päästudioon Hyysalon sekä Koveron kanssa. Kuten juhlailtaan kuuluu, oli sisäänkäynti asianmukainen hovimestarin ottaessa kunniavieras vastaan punaisella matolla. Pian seurueeseen liittyi joukko Reisjärven kyläläisiä ja vastassa sohvalla odottelivat yllätyksen masinoineet Petra, Liisa, Elisa ja Minna.

Pekka ja Esko saattavat Pirkon studioon.
Kuvateksti Pekka ja Esko saattelivat Pirkon SuomiLOVEn studioon.
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Eräs Pirkkoon erityisen vaikutuksen tehnyt henkilö vielä puuttui. Ystävien vastaanottaessa illan päätähteä Kovero lähti etsimään puuttuvaa henkilöä. Pian Pirkkoa saapui halaamaan Pete Parkkonen ruusun kera.

Yllätystä järjestänyt Elisa pohjustaa Pete Parkkosen tulleen Pirkolle erityisen tärkeäksi artistiksi hänen toipuessaan viimeisimmästä vakavasta leikkauksesta. Pirkon vielä ollessa sairaalassa Elisa sai ikimuistoisen puhelun, sillä Pirkolla oli suuria uutisia kerrottavana ystävälleen: hän oli mennyt naimisiin Pete Parkkosen kanssa.

Pirkko ja Pete Parkkonen halaavat.
Kuvateksti Lämmin jälleennäkeminen.
Kuva: Niki Soukkio / Yle

Tapausta kerratessa hymy on nousemassa Elisan kasvoille ja hän myöntääkin aluksi luulleensa Pirkon vitsailleen. Hyvin nopeasti kävi kuitenkin selväksi, ettei kyse ollut leikin laskusta.

– Tietysti mä tiesin, että se johtui hänen tilanteestaan, enkä alkanut sitä kiistämään millään tavalla. Tajus hän se itekin myöhemmin ja nauroi, että on omassa maailmassa mennyt naimisiin Pete Parkkosen kanssa, Elisa muistelee.

Pirkko kyläläisten ympäröimänä sohvalla.
Kuvateksti Peten esitys oli toivottu yllätys.
Kuva: Niki Soukkio / Yle

Tarina on kulkenut Pirkon matkassa ja se kantautui myös Pete Parkkosen korviin, kun Pirkko ja Elisa kävivät Parkkosen konsertissa Haapajärven kirkossa. Esityksen jälkeen Pirkko ja Pete tapasivat ja artisti eli tarinassa täysillä mukana.

Jälleennäkeminen SuomiLOVEssa leiskui lämpöä, mutta vielä ennen Parkkosen esitystä katsottiin perimmäinen syy Pirkon yllätykselle rakkaiden kyläläisten ympäröimänä.

Pete Parkkonen SuomiLOVEn lavalla. Taustalla Club For Five.
Kuvateksti Pete toi voimaa ja valoa!
Kuva: Niki Soukkio / Yle

Valovoimaisen illan kruunasi Pete Parkkosen vahva esitys Pirkkoa täydellisesti kuvaavasta kappaleestaan Voimaa ja valoa.

Pete on ollut tietynlainen enkeli mulle. Ihminen tarvii tietynlaisia tikapuita, että pääsee eteen päin elämässä

― Pirkko kuvailee yllätyksen jälkeisissä tunnelmissa.

Katso alta Pete Parkkosen järisyttävä Voimaa ja valoa -esitys Pirkolle.

Pete Parkkonen & Club for Five - Voimaa ja Valoa - Toista Yle Areenassa

Ensi viikon lauantaina 2.4. nähdään SuomiLOVEn tämän kauden päätösjakso, jossa esiintymässä on muun muassa suureen suosioon noussut Hassan Maikal sekä monia muita Suomen eturivin artisteja!

Jakso 4: Tanssin pyörteitä ja rock-veljeyttä - Toista Yle Areenassa