Hyppää pääsisältöön

Galaxi

Galaxin lukuhaaste 2022

Vuodelta 2022
Galaxin Gorilla ja juontajat Viivi sekä Ada poseeraavat.
Kuva: Laura Pohjavirta / Yle

Galaxin ensimmäinen lukuhaaste on täällä! Haaste on tarkoitettu inspiraatioksi lukemisen ja kirjojen maailmaan, niin aloitteleville lukijoille kuin koville kirjastokonkareille.

Haastelistat auttavat pääsemään alkuun kirjojen maailmaan ja haastavat valitsemaan kirjoja, joihin et välttämättä muuten tarttuisi. Voit aloittaa haasteen vaikkapa sarjakuvakirjoja lukien ja laajentaa muihin kirjallisuuden lajeihin. Mikään ei estä sinua etsimästä kirjoja tietokirjallisuuden osastolta tai lorukirjojen parista. Voit aloittaa satukirjoista ja siirtyä oman lukuinnon mukaan paksumpiin kirjoihin ja kohti nuorten kirjallisuutta.


Haastelista on jaettu kahteen osaan: pieneen haastelistaan joka sisältää kymmenen kirjaa ja himolukijan haastelistaan, jossa on 40 kirjaa lisää. Voit aloittaa pienellä haastelistalla ja jatkaa suoraan laajan listan pariin. Voit suorittaa haastetta satunnaisessa järjestyksessä tai etsiä täsmällisesti kirjoja numerojärjestyksen mukaan. Merkitse haastelistaan ylös kirjat jotka olet lukenut ja voit halutessasi antaa niille arvosanat.

Voit tulostaa haastelistat itsellesi TÄSTÄ!