Hyppää pääsisältöön

YleX

Kesän paras aloitus YleXPop tulee taas – festarikesän 2022 starttia juhlitaan kärkiartistien kanssa Jyväskylässä kesäkuun alussa

Vuodelta 2022
Päivitetty 02.06.2022 10:30.
YleXPopin esiintyjien kuvakollaasi.
Kuva: Niko Sveins / Yle

YleXPopin lavalla 4.6. nähdään Blind Channel, Viivi, Sexmane, Vesala, Keys, Pihlaja ja Kube.

Logo missä YleX:n logo ja teksti YleX tiedottaa.

Kesän parasta aloitusta vietetään suurempana tapahtumana kuin koskaan aiemmin! YleXPop tuo Jyväskylään Lutakonaukiolle joukon Suomen ykkösartisteja lauantaina 4.6. klo 16–23.

Koulujen päättäjäisviikonloppuna vietettävä YleXPop on ilmainen ja ikärajaton tapahtuma, jossa esiintyvät Suomen kovimmat artistit. Kaikki keikat nähdään suorana myös Yle Areenassa. Paikalla Jyväskylässä ovat myös YleX:n suosikkijuontajat kuten YleX Aamun Viki ja Köpi sekä YleX Iltapäivän Poikelus, Pehkonen ja Parikka. Ilmaiskonsertista videosisältöä tekevät myös musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja YleX Featin Tommi Manninen.

YleXPopin esiintyjät:

Blind Channelin jäsenet pinkkiä taustaa vasten.
Kuva: Nelli Kenttä / YleX

Blind Channel

Vuoden 2021 kovimman kotimaisen läpimurron tehnyt Blind Channel viitoitti englanninkielisen rokin menestystä kappaleellaan Dark Side. YleXPopin lavalle nouseva yhtye on valloittanut yleisöä Euroviisujen jälkeen sekä Suomessa että Yhdysvaltoja ja Eurooppaa kiertäen. Kesällä bändi julkaisee uuden levyn, joka sisältää muun muassa viimeisimmän singlen Bad Idea.

Katso Blind Channelin räjähtävän hypen vaikutuksia käsittelevä video tästä.

Viivi pinkkiä taustaa vasten.
Kuva: Nelli Kenttä / YleX

Viivi

Viivi ottaa YleXPopin lavan haltuun Jyväskylän Lutakonaukiolla. Nuori pop-artisti on ehtinyt nousta jättihiteillään jo radioiden ja Spotifyn listojen kärkipaikoille sekä saada viisi Emma-ehdokkuutta. Viivi julkaisi maaliskuussa eroteemaisen debyyttialbuminsa Parisuhdehautausmaa, joka rikkoi platinarajan.

Lue Viivin henkilöjuttu tästä.

Sexmane pinkkiä taustaa vasten.
Kuva: Nelli Kenttä / YleX

Sexmane

Suomiräpin uutta sukupolvea edustavan Sexmanen musiikki on onnistunut hurmaamaan yleisöä alusta saakka. Itsenäisesti julkaistu debyyttilevy striimasi kultaa ja lokakuussa julkaistu toinen levy Väärinymmärretty on otettu hyvin vastaan. YleXPopin lavalle astuva rap-artisti on tunnettu muun muassa biiseistään Fiilis ja Mama.

Lue veljeksistä Sexmanesta ja Isaac Senestä kertova juttu tästä.

Vesala pinkkiä taustaa vasten.
Kuva: Nelli Kenttä / YleX

Vesala

Legendaarinen Vesala nähdään tänä vuonna YleXPopin lavalla. Yksi kotimaisen popmusiikin isoimmista nimistä tunnetaan alunperin PMMP-yhtyeestä. Näyttävistä keikoistaan tunnettu ja UMK:n juontajanakin keväällä nähty artisti on vakuuttanut kuulijat viime aikoina kappaleillaan Uu mama sekä Pulkka.

Katso Vesalan UMK-esitys tästä.

Keys pinkkiä taustaa vasten.
Kuva: Nelli Kenttä / YleX

Keys

YleX Nosteessa -musiikkirealityn toisen tuotantokauden voittanut Keys yhdistelee räpissään monia eri kieliä, kuten englantia, ranskaa ja suomea. Artistin pilke silmäkulmassa tehty kappale Kela Boy sekä keikkapaikan täyttävä energia herättivät huomiota ohjelmassa, mutta mitä on luvassa YleXPopin lavalla?

Lue Keysin henkilöjuttu tästä.

Pihlaja pinkkiä taustaa vasten.
Kuva: Nelli Kenttä / YleX

Pihlaja

Tatuoitu ja Pojat -hiteistään tunnettu Pihlaja valloittaa YleXPopin lavan Jyväskylässä. Etan kanssa yhteis-EP:n Ei bändäreit vastikään julkaissut artisti teki historiaa: levyn singlejulkaisu Bändäri on ensimmäinen Suomen Spotifyn listaykköseksi noussut naisartistien yhteiskappale.

Lue Pihlajan henkilöjuttu tästä.

Kube pinkkiä taustaa vasten.
Kuva: Nelli Kenttä / YleX

Kube

Pitkän linjan suomiräppäri Kube nousi 2010-luvulla isomman yleisön tietoisuuteen ja saa räppipiireissä arvostusta muun muassa flow’nsa takia. Viime vuonna Kube julkaisi yhdeksännen studioalbuminsa Gasoo Ei Breikkei, joka toi artistille myös neljä Emma-ehdokkuutta.

Katso Kuben uraa käsittelevä video tästä.

Aikataulu

16:05 PIHLAJA
17:00 SEXMANE
17:45 KEYS
18:20 VIIVI
19:15 VIKI & KÖPI LIVE
19:30 KUBE
21:00 BLIND CHANNEL
21:55 KESÄKUMI
22:15 VESALA

Portit aukeavat klo 15.

Tapahtuma on ikärajaton, ilmainen ja päihteetön. Tapahtumassa on päivystävä ensiapupiste.

Kielletyt esineet:
Alkoholin, pullojen, purkkien, videolaitteiden, nauhureiden, järjestelmäkameroiden ( = kamera, jossa irroitettava objektiivi), GoPro-laitteiden, selfietikkujen, vaarallisten aineiden ja esineiden (mm. terävät niittivyöt, veitset, puukot, hiuslakkapullot ym.) tuominen tapahtumiimme on kielletty yleisön turvallisuuden takaamiseksi.

Alueella on vesipiste, joten voit tuoda oman tyhjän muovipullon täytettäväksi.

Fanikyltit, sateenvarjot tai vastaavat näköesteet eivät ole sallittuja. Lastenvaunuja ei suositella alueelle.

Kävijöitä suositellaan saapuvan jalan, alueella ei ole pysäköintialuetta ajoneuvoille tai polkupyörille.

Aluekartta

YleXPopin aluekartta.
Kuva: Julia Kiiskinen / Yle

Haluamme taata kaikille turvallisemman tilan tapahtumassamme, niin fyysisesti kuin henkisestikin. YleXPopissa ei hyväksytä minkäänlaista syrjintää, häirintää tai epätasa-arvoista käytöstä. Mikäli todistat epäasiallista käyttäytymistä, älä jää sivustakatsojaksi vaan ota matalalla kynnyksellä yhteyttä järjestyksenvalvojiin tai muuhun henkilökuntaan. Puutumme epäasiallisuuksiin välittömästi.

Lämpimästi tervetuloa kesään parhaaseen aloitukseen!

Osallistu YleXPop 2022 -tapahtumaan Facebookissa.

Palaa viime vuoden YleXPop -tunnelmiin täällä.

YleXPop-ilmaiskonserttia vietetään Jyväskylässä Lutakonaukiolla 4.6. Kaikki tapahtuman keikat nähdään suorana myös Yle Areenassa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Lisää aiheesta Yle Areenassa