Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Ylen musiikkiohjelmat ovat Ylen omissa käsissä

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Etelä-Suomen Sanomiin ja Savon Sanomiin 12.4.2022.

Kikka Laitinen, muusikko ja Ylen hallituksen entinen jäsen, arvostelee haastattelussa Ylen viihde- ja musiikkiohjelmia (ESS 9.4./SS 10.4.2022). Hän toivoo Ylen suuntaavan varojaan kotimaiseen kulttuuriin eikä monikansallisille tuotantoyhtiöille. Muutama asia kaipaa oikaisua.

Yle tekee tällä hetkellä vuosittain kolmea suurta viihteellistä musiikkikokonaisuutta. UMK ja Euroviisut on Ylen omaa tuotantoa, Elämäni biisi on kotimaisen Yellow Film & TV:n ja Ylen yhteistuotanto, ja SuomiLoven Yle on rakentanut yhdessä Warner Bros International Television Production Finlandin kanssa. Sillä ei nimestään huolimatta ole yhteyttä Warner Musiciin, joka Laitisen esimerkissä mainittiin.

Ei ole siis pelkoa, että musiikkivalintoihin vaikuttaisi väärällä tavalla tuotantoyhtiö. Ohjelmien teossa ovat mukana myös Ylen omat tilaajat ja tuottajat. Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle. Siten myös musiikkiohjelmat tehdään eettisin ja tasapuolisin periaattein.

Ville Vilén
johtaja, Luovat sisällöt ja media, Yle