Hyppää pääsisältöön

Euroviisut 2022

"Minulla on aina mukana tuulikone" – Hanna Pakarinen ja Paul Uotila tuovat Viisukuplaan viisuelämyksiä

Vuodelta 2022
Eva Frantz, Paul Elias, Katri Norrlin, Hanna Pakarinen, Märta Westerlund och Mikko Silvennoinen i avsnitt 2 av Viisukupla - Eurovisionsbubblan 2022
Kuvateksti Toisen jakson vieraat ja juontajat vasemmalta oikealle: Eva Frantz, Paul Uotila, Katri Norrlin, Hanna Pakarinen, Märta Westerlund ja Mikko Silvennoinen.
Kuva: Barbro Ahlstedt / Yle

Euroviisut lähestyy, ja Viisukupla ruotii tämän vuoden edustusbiisit ennen h-hetkeä. Viisutunnelmaan pääsee jälleen lauantaina 30.4. kello 21.25 alkaen.

Viisukuplan, eli kaksikielisen euroviisuohjelman juontajien Katri Norrlinin sekä Märta Westerlundin johdolla käydään läpi tämän vuoden edustajien biisit kolmen jakson aikana. Neljännessä, varsinaista viisufinaalia edeltävässä jaksossa otetaan katsojien toiveita vastaan. Ohjelman toisen jakson vieraina ovat artistit Paul Uotila ja Hanna Pakarinen. Vakivieraina ja -asiantuntijoina ovat viisuselostajat Mikko Silvennoinen ja Eva Frantz.

Viisukokemusta ja bassoihailua

Hanna Pakarinen edusti Suomea Helsingin Euroviisuissa vuonna 2007. Osallistuessaan Pakarinen ei vielä ymmärtänyt, kuinka tiivis ja rakastava ympäristö Euroviisut todellisuudessa on, ja kuinka suuri juttu kilpailusta koko loppuelämäksi tulee.

– Minulla on aina mukana sellainen tuulikone, Pakarinen vitsailee.

Keväisin viisujen lähestyessä kommentteja ja mainintoja tulee sosiaalisessa mediassa enemmän kuin muulloin. Pakarinen kertoo, että mieltä lämmittää, kun on jättänyt jonkin jäljen eurooppalaiseen viisuyhteisöön ja Leave Me Alone muistetaan yhä.

Myös Paul Eliaksella on ote Euroviisuihin. Kilpailua hän on seurannut kotisohvalta jo yli 20 vuoden ajan, eikä edustaminenkaan ole ollut kaukana. Uotila soitti bassoa Satin Circus -yhtyeessä, joka sijoittui UMK:ssa sijalle 2 vuonna 2015. Jos hänet joskus nähtäisiin viisulavalla, haluaisi Paul toteuttaa siellä jotain sellaista, joka ei muualla olisi mahdollista. Lavalle tarttuisi mukaan pyroja, tanssijoita, viulisti ja luistelijoita.

– Olisihan se kiva joskus vielä osallistua UMK:hon. Show siis olisi valmis, biisi vain puuttuu, Uotila naurahtaa.

Kerro oma mielipiteesi chatissa

Katsojat voivat jo nyt käydä kuuntelemassa tämän vuoden viisubiisit ennakkoon Areenassa. Viisukupla-ohjelmat eivät ole suoria lähetyksiä, mutta keskusteluun voi osallistua Ylen chatissa. Seuraa pitävät suomeksi UMK Podcastista tuttu toimittaja Henkka Remes ja ruotsiksi toimittaja Alexander Beijar. Molemmat ovat vannoutuneita viisufaneja ja olleet mukana ohjelman teossa.

Keskusteluun pääset sivulta yle.fi/euroviisut tai chat.yle.fi.

Viisukuplan chat-hostit Henkka ja Alexander.
Kuvateksti Viisukuplan chat-hostit Henkka ja Alexander.
Kuva: Barbro Ahlsted / Yle

Viisukupla – Eurovisionsbubblan

Viisukupla, jakso 1, la 23.4. klo 21.25 TV1 ja klo 00.01 Yle Areena

Artisti Benjamin ja aktivisti-artisti Petra Laiti sekä viisuasiantuntijat Mikko Silvennoinen ja Eva Frantz arvioivat vuoden 2022 edustuskappaleita. Ohjelman juontavat Katri Norrlin ja Märta Westerlund. Paikalla ollut liveyleisö on myös osa lähetystä.

Viisukupla, jakso 2, la 30.4. klo 21.25 TV1 ja klo 00.01 Yle Areena

Artistit Paul Elias ja Hanna Pakarinen sekä viisuasiantuntijat Mikko Silvennoinen ja Eva Frantz arvioivat vuoden 2022 edustuskappaleita. Ohjelman juontavat Katri Norrlin ja Märta Westerlund. Paikalla ollut liveyleisö on myös osa lähetystä.

Viisukupla, jakso 3, la 7.5. klo 21.25 TV1 ja klo 00.01 Yle Areena

Artistit Robin Packalen ja BESS sekä viisuasiantuntijat Mikko Silvennoinen ja Eva Frantz arvioivat vuoden 2022 edustuskappaleita. Ohjelman juontavat Katri Norrlin ja Märta Westerlund. Paikalla ollut liveyleisö on myös osa lähetystä.

Viisukupla, jakso 4, la 14.5. klo 21 Yle TV1 ja Yle Areena

Toivekonsertissa toteutetaan katsojien toiveita. Osallistu lähetykseen täyttämällä toivelomake, ja suosikkikappaleesi saattaa päästä osaksi lähetystä. Toiveita toteutetaan Viisukuplan lisäksi myös Radio Vegassa 4.5. ja Radio Suomessa 7.5.

Euroviisumuistio 2022

 • Euroviisut järjestetään 10.–14.5. Italian Torinossa.

 • Suomea edustaa The Rasmus kappaleella Jezebel.

 • Ensimmäinen semifinaali kilpaillaan tiistaina 10.5. kello 22.

 • Toinen semifinaali nähdään torstaina 12.5. kello 22. The Rasmus esiintyy tässä semifinaalissa ensimmäisenä.

 • Finaali nähdään lauantaina 14.5. kello 22. Yleisö voi osallistua viisukeskusteluun chatissa.

 • Semifinaalit sekä finaali näytetään Yle TV1:llä ja Areenassa.

 • Mikko Silvennoinen selostaa lähetyksiä suomeksi, Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi, sekä Levan Tvaltvadze venäjäksi. Ensimmäistä kertaa Euroviisuja voi katsoa myös saamenkielisellä selostuksella, josta vastaavat Heli Huovinen (inarinsaame) ja Aslak Paltto (pohjoissaame).

 • Äänestää voi tekstiviestillä, puhelimella tai Euroviisujen virallisella sovelluksella. Tekstiviesti- ja puhelinäänestyksen ohjeet näkyvät suoran lähetyksen aikana.

 • Viisukupla – Eurovisionsbubblan kaksikielinen ohjelma nähdään 23.4.–14.5. Yle TV1:llä klo 21.25. Lauantaina 14.5. ohjelma Yle TV1:llä jo klo 21. Kaikki jaksot Yle Areenassa heti klo 00.01 alkaen.

 • Osallistu viisukeskusteluun lauantaisin 23.4.–14.5. osoitteessa yle.fi/euroviisut tai chat.yle.fi. Keskusteluja hostaavat suomeksi UMK Podcastin toimittaja Henkka Remes ja ruotsiksi toimittaja Alexander Beijar.

 • Seuraa viisutunnelmaa tunnisteilla #euroviisut, #ESC2022 ja #eurovision.