Hyppää pääsisältöön

Au pairit

Tässä tulevat Au pairit Panamassa -sarjan tähdet – tropiikki kutsuu 25.5.!

Vuodelta 2022
Päivitetty 04.05.2022 12:19.
Uudet au pairit rivissä: Jenni, Iina, Iida ja Tiia Panamalaisella kadulla.
Kuvateksti Jenni, Iina, Iida ja Tiia suuntaavat au paireiksi Panamaan
Kuva: Jori Heikkinen / Yle

Au pairien yhdeksäs tuotantokausi sijoittuu turkoosien merien ja upean luonnon keskelle Panamaan, Väli-Amerikkaan. Sarja julkaistaan Yle Areenassa keskiviikkona 25.5. klo 20.00 ja nähdään myös Yle TV2:ssa 25.–29.5.

Suomalaisnelikko suuntaa pikku-Miamiksi tituleerattuun Panama Cityyn, maan elämää sykkivään pääkaupunkiin, joka on sekoitus hopeisina kiiltäviä pilvenpiirtäjiä, vanhoja espanjalaisvaikutteita, salsaa ja huojuvia palmuja. Millä mielin au pairit lähtevät reissuun kohti pientä ja kaikille tuntematonta trooppista paratiisia, jossa pääkieli on espanja?

Miten temperamenttinen Tiia, suurisydäminen Iina, herkkä Jenni ja ilopilleri Iida tulevat keskenään toimeen kulttuurissa, joka on kaikille aivan vieras? Entä miten latinoperheet ottavat suomalaisnelikon vastaan maassa, jossa au pair -kulttuuri on jokseenkin tuntematon?

Faneille on tiedossa tällä kaudella myös extra-materiaalia! Herkullinen Reunion-jakso on nähtävissä Areenassa lauantaina 28.5. klo 00.01 sekä TV2:ssa 29.5.

Iina, Vantaa

Au pairina jo kolmesti ollut Iina haluaa tehdä itsestään rohkeamman! - Toista Yle Areenassa

21-vuotias Iina on kasvanut isänsä kanssa Lappeenrannassa, mutta asuu tällä hetkellä omillaan Vantaalla ja työskentelee sushi-ravintolassa. Suurisydäminen Iina on ollut jo kolme kertaa aiemmin au pairina, mutta pelkää silti, ettei ole tarpeeksi hyvä työssään.

Panama Cityssä Iinan vastaanottaa hienostunut Zubietan perhe. Äiti Edna on julkisuudesta tuttu huippukokki, isä Ricardo työskentelee bisneskonsulttina. Heillä on kaksi yhteistä lasta, 4-vuotias Ignacio ja 8-vuotias Miranda. Lisäksi perheeseen kuuluu 15-vuotias Elliot Ednan edellisestä liitosta sekä hondurasilainen kodinhoitaja Maribel. Puitteet ovat hulppeat, mutta lepolomaa Iinalle ei ole tiedossa. Kuinka omalaatuiseksi itseään luonnehtiva Iina pärjää televisiosta riippuvaisen Ignacion ja ulkonäkökompleksien kanssa kipuilevan Mirandan kanssa? Entä millaisia haasteita soppaan tuo teini-ikäisen Elliotin asperger?

Jenni, Helsinki

Au pairiksi suuntaava Jenni vaatii itseltään paljon: "Oonks mä tarpeeks hyvä au pairiksi?" - Toista Yle Areenassa

20-vuotias, videopelejä ja ryhmäliikuntaa harrastava Jenni asuu kihlattunsa kanssa Helsingissä. Jenni tavoittelee asioissa täydellisyyttä, ja se saa hänet usein stressaantuneeksi. Jennillä on kuitenkin myös railakkaampi puoli; juhliminen lähtee joskus reippaasti lapasesta. Miten Panaman yöelämä ottaa bilehileen vastaan? Entä kuinka au pair- nelikon ainoa varattu pärjää kolmen sinkun porukassa?

Panamassa Jenniä odottavat ukrainalainen äiti Maryna ja ranskalainen isä Maxence sekä heidän kolme lastaan: 4-vuotias Natan sekä 6-vuotiaat kaksoset Martichka ja Nestor. Perheessä työskentelee myös nicaragualainen kodinhoitaja Rose. Rauhaa ja hiljaisuutta ei ole luvassa: kansainvälisen suuryrityksen hankintaosastolla työskentelevä Maxence tekee pandemian takia kotona töitä ja Maryna on tällä hetkellä kotiäitinä oleva talousanalyytikko. Lapsikolmikko puhkuu energiaa, janoaa huomiota, ja on tottunut siihen, että Rose antaa heidän kiipeillä pöydillä ja syödä välipalaksi karkkia. Kaiken kukkuraksi perheen odotukset Jennin suhteen tuntuvat hipovan pilviä.

Tiia, Helsinki

Tiia lähtee au pairiksi löytääkseen elämäänsä jännitystä sekä elämänmittaisia ystäviä - katso esittely! - Toista Yle Areenassa

Tampereella kasvanut 21-vuotias Tiia kuvailee itseään temperamenttiseksi mutta herkäksi.

Hän toivoo löytävänsä muista au paireista elämänmittaisia ystäviä, sillä hän on kokenut ihmisiin tutustumisen Helsingissä haastavaksi, ja on tottunutkin olemaan paljon yksin.

Mutta miten suorasanainen Tiia pärjää au pair -porukassa?

Tiia muuttaa Lara-Neumanien perheeseen Panama Cityn laidalle. Perheeseen kuuluvat tietotekniikka-alalla työskentelevät vanhemmat Ingrid ja Andrés – Ingrid on atk-opettaja ja Andrés on ohjelmoija vakuutusyhtiössä – sekä lapset Rafael (14), Gabriel (7) ja kaksoset Carmen ja Juan (8). Lisäksi mukana menossa on kaksi kodinhoitajaa, 3 koiraa ja 3 kissaa. Vahvaluonteisen äidin luotsaamassa perheessä riittää härdelliä: keittiö on remontissa ja lapsikatras käy pandemian vuoksi kotikoulua. Löytääkö yksin elämiseen tottunut Tiia vilkkaassa latinoperheessä paikkansa?

Iida, Ylivieska

Au pair -Iida toivoo tulevaisuudensuunnitelmiensa selkeytyvän au pair -matkan aikana! - Toista Yle Areenassa

Ylivieskalainen Iida on epävarma siitä, mitä haluaisi tulevaisuudessa tehdä, ja toivoo au pair -syksyn antavan tähän jonkinlaisia vastauksia. Iida on iloinen ja sosiaalinen ja tylsistyy helposti ,jos ympärillä ei ole tarpeeksi tekemistä. Miten hän pärjää muuttaessaan kolumbialaistaustaiseen Montoya-Henriquezin perheeseen, jossa ei juuri englantia osata?

Äiti Catalina ja isä Andrés Felipe pyörittävät kotoa käsin pesuainefirmaa. Lisäksi perheeseen kuuluvat 9-vuotias Emilia, 7-vuotias Andrés, 10 kissaa, 5 koiraa ja kodinhoitaja Virginia. Kuinka pippurinen Iida pärjää, kun omaa tilaa ei juuri ole, ja perheen talo on kaukana keskustan sykkeestä?

Traileri: Au pairit Panamassa - Toista Yle Areenassa

Uusien au pairien seikkailuja pääset seuraamaan 25.5. alkaen täältä. Entä muistatko vielä aiempien kausien au pairien seikkailut? Kaikki sarjan tuotantokaudet löydät täältä!

Onko sinulla ikimuistoisia, kauheita tai erikoisia au pair -muistoja? Kerro meille oma tarinasi täällä!