Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Yle järjestää uuden Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin syksyllä Hämeenlinnassa

Vuodelta 2022
Hyvin sanottu -fetivaalin juontajat Marleena Lammikko, Milla Madetoja, Jussi-Pekka Rantala ja Aliisa Ristmeri.
Kuvateksti Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia juontavat Jussi-Pekka Rantanen ja Milla Madetoja sekä Aliisa Ristmeri ja Marleena Lammikko.
Kuva: Jukka Lintinen ja Heidi Anttila / Yle

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali järjestetään 30.9.–1.10. Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

Yle järjestää yhteistyössä Erätauko-säätiön ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin syksyllä 2022. Tarkoituksena on lisätä suomalaisten rohkeutta osallistua keskusteluihin tarjoamalla positiivisia kokemuksia.

Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden osallistua luottamuksellisiin keskusteluihin, liittyä spontaanisti pop-up-keskusteluihin sekä kuunnella julkisia keskusteluja. Osa keskusteluista nähdään Ylen kanavilla, osa säilyy vain keskustelijoiden välisinä.

"Kun olin lapsi, äitini tapasi aina sanoa, että puhumalla asiat selviää. Siinä on vinha perä. Rakentava keskustelu auttaa meitä ymmärtämään toinen toisiamme – ei välttämättä hyväksymään, mutta ymmärtämään erilaisia näkökulmia ja ajatuksia. Hyvin sanottu -festivaali tarjoaa tähän hienon mahdollisuuden", sanoo tapahtumaa yhdessä Milla Madetojan kanssa juontava Jussi-Pekka Rantanen.

Keskustelufestivaalia rakennetaan vahvasti yhdessä hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtuma onkin otettu kumppaneiden keskuudessa hyvin vastaan, ja samaan aikaan Hämeenlinnan keskustelufestivaalin kanssa nähdään pienempiä tapahtumia ympäri Suomen. Hankkeen kumppanit järjestävät festivaalilla luottamuksellisia keskusteluja, joita ei striimata. Myös tapahtumakaupunki Hämeenlinna on mukana Hyvin sanottu -hankkeessa.

“Tämä on meille upea tilaisuus luoda Hämeenlinnaan lisää positiivista puhetta ja kuuntelemisen taitoa”, toteaa Laura Latomäki, joka työskentelee Hämeenlinnassa tulevaisuuden tekijänä.

Hyvin sanottu – Bra sagt on Ylen ja Erätauko-säätiön viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Sisältö muilla kielillä