Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylen Politiikka-Suomi palkittiin vuoden journalistisena tekona

Vuodelta 2022
Politiikka-Suomi-sarjan pääkuva.
Kuvateksti Politiikka-Suomessa poliitikot eri vuosikymmeniltä kertovat oman näkemyksensä käsiteltäviin aiheisiin.
Kuva: Jukka Lintinen / Yle

Poliitikot rehellisesti ääneen päästävä dokumenttisarja palkittiin Suuri Journalistipalkinto -tilaisuudessa.

Vuoden journalistisena tekona palkittiin Ylen Politiikka-Suomi-sarja, jonka työryhmän ytimeen kuuluivat Jussi Jormanainen, Pekka Laine, Olli Laine ja J-P Pulkkinen. Palkintoraadin mukaan sarja oli vaikuttava voimannäyte, joka toi tuoreella tavalla esiin politiikan tapahtumien taustoja sekä päättäjien inhimillisiä tunteita ja kipupisteitä. Yli sadassa sarjaa varten tehdyssä haastattelussa poliitikot ja asiantuntijat saavat rauhassa kertoa näkemyksensä käsiteltäviin asioihin, mikä raadin mielestä loi haastatteluihin poikkeuksellisen rennon ja avoimen tunnelman.

Politiikka-Suomi on kymmenosainen dokumenttisarja, jossa poliitikot puhuvat suorempaan kuin koskaan aiemmin. Sarja näyttää lähihistorian merkittävimmät käänteet, ja kärkipoliitikot kertovat tilanteista omakohtaiset tarinansa.

Yleltä ehdolla oli myös Yle Radio Suomen toimittaja Olli Haapakangas vuoden journalistiksi.

Vuodesta 2001 lähtien jaettu Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassa. Palkinnot jaettiin 3.5.2022 järjestetyssä tilaisuudessa.

Lisää aiheesta Yle Areenassa