Hyppää pääsisältöön

Euroviisut 2022

“Innostuin Lordin voitosta haarukka kädessä” – Robin Packalén ja BESS vierailevat Viisukuplan kolmannessa jaksossa

6 personer sitter på golvet i en tv-studio, och ser in i kameran och ser glada ut.
Kuva: Barbro Ahlstedt / Yle

Viisukupla johdattaa euroviisutunnelmiin jälleen lauantaina 7.5. kello 21.25. Kolmannessa jaksossa käydään läpi viimeisetkin viisukappaleet.

Viisukuplan, eli kaksikielisen euroviisuohjelman juontajien Katri Norrlinin sekä Märta Westerlundin johdolla käydään läpi tämän vuoden edustajien biisit kolmen jakson aikana. Neljännessä, varsinaista viisufinaalia edeltävässä jaksossa otetaan katsojien toiveita vastaan. Ohjelman toisen jakson vieraina ovat artistit BESS ja Robin Packalén. Vakivieraina ja -asiantuntijoina ovat viisuselostajat Mikko Silvennoinen ja Eva Frantz.

Två personer, som båda har långt blont hår, sitter i fåtöljer i en tv-studio. En av dem är klädd i orange, den andra i lila.
Kuvateksti Viisukuplan juontajat Katri Norrlin ja Märta Westerlund.
Kuva: Barbro Ahlstedt / Yle

Kadonneita sukulaisia ja pohtivaa analyysia

BESS osallistui tämän vuoden UMK:hon Ram pam pam -hitillä, joka komeilee edelleenkin Suomen TOP 10 -listalla. Euroviisut ovat olleet BESSin elämässä jo pitkään. Hän kertoo äitinsä olevan suuri viisufani, joka omistaa monta kilpailua DVD-julkaisuna.

– Niitä on kuunneltu ja katseltu. Lempivuotta on vaikea valita, mutta Marie Myriamin L'oiseau et l'enfant ja Laura Voutilaisen Addicted to You ovat ehdottomat lempparit, BESS innostuu kertoessaan mieleen jääneitä viisumuistoja.

Toinen viisukuplavieras Robin Packalén on myös nähty UMK-lavalla vuonna 2012, kun hän esitti väliajalla ensimmäisen Frontside Ollie -singlensä. Nyt kieli on vaihtunut englanniksi. Euroviisut ovat Packalénille hyvinkin tuttu kilpailu, ja lempiviisuesityksekseen hän nostaa Ruotsin Måns Zelmerlöwin Heroes-hitin vuodelta 2015.

Packalénin mieleen on myös jäänyt vuoden 2006 viisut, kun Lordi voitti. Hän oli juuri muuttanut perheensä kanssa uuteen vastarakennettuun kotiin, istui ilmapatjalla ja söi lihapiirakoita.

– Mulla oli haarukka kädessä ja innostuin, kun voittaja julkistettiin. Se haarukka meni tietysti siitä patjasta läpi, Packalén muistelee.

Kerro oma mielipiteesi chatissa

Katsojat voivat jo nyt käydä kuuntelemassa tämän vuoden viisubiisit ennakkoon Areenassa. Viisukupla-ohjelmat eivät ole suoria lähetyksiä, mutta keskusteluun voi osallistua Ylen chatissa. Seuraa pitävät suomeksi UMK Podcastista tuttu toimittaja Henkka Remes ja ruotsiksi toimittaja Alexander Beijar. Molemmat ovat vannoutuneita viisufaneja ja olleet mukana ohjelman teossa.

Keskusteluun pääset sivulta yle.fi/euroviisut tai chat.yle.fi.

Viisukuplan chat-hostit Henkka ja Alexander.
Kuvateksti Viisukuplan chat-hostit Henkka ja Alexander.
Kuva: Barbro Ahlsted / Yle

Viisukupla – Eurovisionsbubblan

Viisukupla, jakso 1, la 23.4. klo 21.25 TV1 ja klo 00.01 Yle Areena

Artisti Benjamin ja aktivisti-artisti Petra Laiti sekä viisuasiantuntijat Mikko Silvennoinen ja Eva Frantz arvioivat vuoden 2022 edustuskappaleita. Ohjelman juontavat Katri Norrlin ja Märta Westerlund. Paikalla ollut liveyleisö on myös osa lähetystä.

Viisukupla, jakso 2, la 30.4. klo 21.25 TV1 ja klo 00.01 Yle Areena

Artistit Paul Elias ja Hanna Pakarinen sekä viisuasiantuntijat Mikko Silvennoinen ja Eva Frantz arvioivat vuoden 2022 edustuskappaleita. Ohjelman juontavat Katri Norrlin ja Märta Westerlund. Paikalla ollut liveyleisö on myös osa lähetystä.

Viisukupla, jakso 3, la 7.5. klo 21.25 TV1 ja klo 00.01 Yle Areena

Artistit Robin Packalen ja BESS sekä viisuasiantuntijat Mikko Silvennoinen ja Eva Frantz arvioivat vuoden 2022 edustuskappaleita. Ohjelman juontavat Katri Norrlin ja Märta Westerlund. Paikalla ollut liveyleisö on myös osa lähetystä.

Viisukupla, jakso 4, la 14.5. klo 21 Yle TV1 ja Yle Areena

Toivekonsertissa toteutetaan katsojien toiveita. Osallistu lähetykseen täyttämällä toivelomake, ja suosikkikappaleesi saattaa päästä osaksi lähetystä. Toiveita toteutetaan Viisukuplan lisäksi myös Radio Vegassa 4.5. ja Radio Suomessa 7.5.

Euroviisumuistio 2022

 • Euroviisut järjestetään 10.–14.5. Italian Torinossa.

 • Suomea edustaa The Rasmus kappaleella Jezebel.

 • Ensimmäinen semifinaali kilpaillaan tiistaina 10.5. kello 22.

 • Toinen semifinaali nähdään torstaina 12.5. kello 22. The Rasmus esiintyy tässä semifinaalissa ensimmäisenä.

 • Finaali nähdään lauantaina 14.5. kello 22. Yleisö voi osallistua viisukeskusteluun chatissa.

 • Semifinaalit sekä finaali näytetään Yle TV1:llä ja Areenassa.

 • Mikko Silvennoinen selostaa lähetyksiä suomeksi, Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi, sekä Levan Tvaltvadze venäjäksi. Ensimmäistä kertaa Euroviisuja voi katsoa myös saamenkielisellä selostuksella, josta vastaavat Heli Huovinen (inarinsaame) ja Aslak Paltto (pohjoissaame).

 • Äänestää voi tekstiviestillä, puhelimella tai Euroviisujen virallisella sovelluksella. Tekstiviesti- ja puhelinäänestyksen ohjeet näkyvät suoran lähetyksen aikana.

 • Viisukupla – Eurovisionsbubblan kaksikielinen ohjelma nähdään 23.4.–14.5. Yle TV1:llä klo 21.25. Lauantaina 14.5. ohjelma esitetään Yle TV1:llä jo klo 21. Kaikki jaksot Yle Areenassa heti klo 00.01 alkaen.

 • Osallistu viisukeskusteluun lauantaisin 23.4.–14.5. osoitteessa yle.fi/euroviisut tai chat.yle.fi. Keskusteluja hostaavat suomeksi UMK Podcastin toimittaja Henkka Remes ja ruotsiksi toimittaja Alexander Beijar.

 • Seuraa viisutunnelmaa tunnisteilla #euroviisut, #ESC2022 ja #eurovision.