Hyppää pääsisältöön

Terveys

Kerro millaista synnyttäminen oikeasti on – uusi podcast-sarja etsii rehellisiä synnytystarinoita

Päivitetty 27.01.2023 13:22.
Kerro sinun synnytystarinasi - Toista Yle Areenassa

Millaisia asioita olisit halunnut kuulla ennen kuin menit synnyttämään? Mitä sellaista itse olet jättänyt kertomatta, mikä voisi tehdä synnyttämisestä helpompaa muille? Juuri sinun tarinasi voi olla se, joka jonkun toisen pitäisi saada kuulla.

Kaksi naista seisoo rinnakkain ja katsoo kameraan, toisella on pinkki ja toisella sininen sairaalamekko.

Lähetä sinun tarinasi

Synnytystarinoita-podcastia tehdään toinen tuotantokausi, johon keräämme uusia tarinoita.


Synnytyksistä puhutaan usein vain kamalina kokemuksina täynnä kipua, jonka vauva sitten pyyhkäisee unohduksiin. Ja tottakai synnytyksissä on kipua, mutta myös paljon muuta.

Mikä sinut yllätti, ehkä jopa iloisesti? Millaiset jutut sinun synnytyksessäsi naurattivat jo silloin – tai ainakin nyt jälkikäteen? Oletko sinä se tyyppi, jolla oli dildo mukana tai joka yritti käynnistää synnytystä vimmaisella seksillä. Onnistuitko?

Onko sinun synnytyksesi tarina pelosta, kivusta tai häpeästä, joista toipuminen vei aikaa tai jatkuu ehkä edelleen? Vai onko sinulla tarina ihanuudesta, rakkaudesta tai siitä voimasta, jonka löysit itsestäsi synnytyksessä?

Ajatteletko sinäkin, että synnyttäminen olisi helpompaa, jos kertoisimme toisillemme enemmän tarinoita, jakaisimme erilaisia kokemuksia, emmekä salaisi sitä, miltä se oikeasti tuntuu? Sparraisimme niitä, jotka eivät vielä ole synnyttäneet ja ottaisimme mukaan myös ne, jotka eivät ehkä koskaan synnytä? Entä jos puhuisimmekin siitä, mistä ei yleensä ole tapana puhua?

Syksyllä 2022 Yle Areenassa alkaa uusi Titte Neuvosen vetämä podcast-sarja synnytystarinoista. Synnytys on jokaiselle ja jokaisella kerralla erilainen kokemus, joten voit kertoa yhden tai monta tarinaa, ihanaa tai kamalaa, hauskaa tai noloa.

Tarinat julkaistaan podcastissa nimettöminä.

Edit 13.5.2022: Lisätty artikkeliin video ja podcastin vetäjän nimi.
Edit 16.6.2022: Poistettu linkki tarinoiden lähetyslomakkeeseen.
Edit 27.1. 2023: Lisätty linkki artikkeliin, jossa kerätään tarinoita podcastin toiselle tuotantokaudelle.