Hyppää pääsisältöön

Luonto

Mikä on lempilajisi luonnossa? Lähetä kuva ja lue, miksi tietyt lajit ovat muille tärkeitä!

Päivitetty 08.08.2022 09:23.
Lempilaji: kettu - Toista Yle Areenassa

Osallistu Suomen luonnon päivän juhlintaan ja kerro, mikä on lempilajisi luonnossa. Jokainen tarina tuo esiin Suomen luonnon monimuotoisuutta ja sitä arvoa, jota ei voida mitata rahassa.

Suomen luonnossa elää lukuisia kasveja, nisäkkäitä, lintuja, selkärangattomia, kaloja ja sieniä. Niitä tunnetaan noin 48 000 lajia. Vuonna 2022 Suomen luonnon päivänä, elokuun viimeisenä lauantaina, nostamme esiin meille tärkeitä lajeja.

Mikä on lempilajisi?

Onko se yleinen vai harvinainen? Elääkö se kaupungissa vai piilotteleeko se vanhassa metsässä? Näitkö sen saaristossa vai aivan pohjoisimmassa Suomessa?

Kerro lajista, jolla haluat juhlistaa Suomen luonnon päivää. Lempilajiin voi liittyä jokin omakohtainen muisto tai se voi olla muuten mieluisa. Jokainen kertoja on tärkeä luonnon puolesta puhuja. Tarinat välittävät iloa!

Näin osallistut

Kerro lempilajistasi alla olevalla lomakkeella. Liitä mielellään mukaan myös kuva. Se voi olla valokuva, piirros tai maalaus. Yhteystietoihin riittää esim. sähköpostiosoite. Jos lempilajisi ei heti näy sivulla, se johtuu siitä, että julkaisemme tarinoita viiveellä. Lomake on auki Suomen luonnon päivän 27.8. iltaan asti.

Yleisradio julkaisee kuvat ja tarinat verkkosivuillaan ja voi jakaa niitä kanavillaan, myös sosiaalisessa mediassa. Osallistumalla annat myös Suomen luonnon päivän järjestäjätahoille luvan jakaa lähettämääsi kuvaa ja tarinaa Lempilaji-kampanjan yhteydessä nimesi tai nimimerkkisi mainiten. Tekijänoikeudet pysyvät sinulla. Sosiaalisessa mediassa on käytössä aihetunnisteet #lempilaji ja #suomenluonnonpäivä.

Suomen luonnon päivä

Suomen luonnon päivää vietetään aina elokuun viimeisenä lauantaina. Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka liputtaa luonnolleen. Vuodesta 2013 vietetty juhla on vakiintunut osaksi kansallisten juhlapäivien perinnettä.

Minulle tärkeä laji on...