Hyppää pääsisältöön

Luonto

Mikä on lempilajisi Suomen luonnossa? Lue tarinoita, miksi tietyt lajit ovat muille tärkeitä.

Vuodelta 2022
Päivitetty 29.08.2022 09:11.
Suomen luonnon päivä: lempilajit - Toista Yle Areenassa

Suomen luonnon päivänä 2022 nostettiin esille lempilajeja. Kiitos kaikille kuvia ja tarinoita lähettäneille! Jokainen niistä tuo esiin Suomen luonnon monimuotoisuutta ja sitä arvoa, jota ei voida mitata rahassa.

Suomen luonnossa elää lukuisia kasveja, nisäkkäitä, lintuja, selkärangattomia, kaloja ja sieniä. Niitä tunnetaan noin 48 000 lajia.

Mikä on lempilajisi?

Onko se yleinen vai harvinainen? Elääkö se kaupungissa vai piilotteleeko se vanhassa metsässä? Näitkö sen saaristossa vai aivan pohjoisimmassa Suomessa?

Pyysimme kertomaan lajista, jolla haluaisit juhlistaa Suomen luonnon päivää. Saimme paljon hienoja kuvia ja monen lempilajiin liittyi tärkeitä muistoja. Jokainen kertoja on tärkeä luonnon puolesta puhuja. Tarinat välittävät iloa tästä eteenpäinkin!

Kiitos kaikille osallistuneille!

Lomake on suljettu.

Yleisradio julkaisee kuvat ja tarinat verkkosivuillaan ja voi jakaa niitä kanavillaan, myös sosiaalisessa mediassa. Osallistumalla annoit myös Suomen luonnon päivän järjestäjätahoille luvan jakaa lähettämääsi kuvaa ja tarinaa Lempilaji-kampanjan yhteydessä nimesi tai nimimerkkisi mainiten. Tekijänoikeudet pysyvät sinulla. Sosiaalisessa mediassa on käytössä aihetunnisteet #lempilaji ja #suomenluonnonpäivä.

Suomen luonnon päivä

Suomen luonnon päivää vietetään aina elokuun viimeisenä lauantaina. Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka liputtaa luonnolleen. Vuodesta 2013 vietetty juhla on vakiintunut osaksi kansallisten juhlapäivien perinnettä.

Minulle tärkeä laji on...