Hyppää pääsisältöön

Euroviisut 2022

The Rasmus ensimmäisellä katusoittokeikallaan ikinä - Katso video!

Vuodelta 2022
The Rasmus ensimmäistä kertaa ikinä katukeikalla Torinossa - Toista Yle Areenassa

Uutiskynnys Torinon lehdistössä meni rikki, kun The Rasmus lähti katusoittokeikalle. Torinon merkittävin sanomalehti La Stampa kertoi The Rasmuksen tehneen yllätysesityksen Piazza Castellolla.

— Hieman vanhemmat torinolaiset muistavat varmasti hitin In the Shadows, joka lähes parikymmentä vuotta sitten soi radio- ja musiikkilistoilla ympäri maailmaa, La Stampa kirjoittaa.

The Rasmus esiintyi kahdessa paikassa: Piazza Castellolla ja Palazzo Madaman luona ja esitti yleisön riemuksi sekä hitin In the Shadows että kilpailukappaleensa Jezebelin.

La Stampa kirjoitti myös, että The Rasmus on yksi Euroviisujen ennakkosuosikeista. La Stampan lisäksi paikallinen uutistoimisto Ansa Corporate ja Sky Italian verkkosivusto uutisoivat The Rasmuksen katusoittokeikasta.

Bändille keikka ei rahallisesti ollut kovinkaan tuottoisa. Kitaristi Emppu Suhosen kitaralaukkuun kertyi vain muutama kolikko, 1,60 euroa. Se ei kuitenkaan bändiä masentanut, vaan esiintyminen oli heille hauska ja jännittävä kokemus.

The Rasmus aloitti euroviisuvierailunsa Torinossa sunnuntaina 1.5. ja tähän mennessä bändi on harjoitellut kaksi kertaa tulevaa show’ta varten PalaOlimpico -areenalla, jossa Euroviisut käydään ensi viikolla. Suomen edustaja The Rasmus osallistuu kilpailuun kappaleella Jezebel ja Suomi on mukana toisessa semifinaalissa 12.5. Silloin selviää, meneekö The Rasmus finaaliin 14.5.

Euroviisumuistio 2022

 • Euroviisut järjestetään 10.–14.5. Italian Torinossa.

 • Suomea edustaa The Rasmus kappaleella Jezebel.

 • Ensimmäinen semifinaali kilpaillaan tiistaina 10.5. kello 22.

 • Toinen semifinaali nähdään torstaina 12.5. kello 22. The Rasmus esiintyy tässä semifinaalissa ensimmäisenä.

 • Finaali nähdään lauantaina 14.5. kello 22. Yleisö voi osallistua viisukeskusteluun chatissa.

 • Semifinaalit sekä finaali näytetään Yle TV1:llä ja Areenassa.

 • Mikko Silvennoinen selostaa lähetyksiä suomeksi, Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi, sekä Levan Tvaltvadze venäjäksi. Ensimmäistä kertaa Euroviisuja voi katsoa myös saamenkielisellä selostuksella, josta vastaavat Heli Huovinen (inarinsaame) ja Aslak Paltto (pohjoissaame).

 • Äänestää voi tekstiviestillä, puhelimella tai Euroviisujen virallisella sovelluksella. Tekstiviesti- ja puhelinäänestyksen ohjeet näkyvät suoran lähetyksen aikana.

 • Viisukupla – Eurovisionsbubblan kaksikielinen ohjelma nähdään 23.4.–14.5. Yle TV1:llä klo 21.25. Lauantaina 14.5. ohjelma esitetään Yle TV1:llä jo klo 21. Kaikki jaksot Yle Areenassa heti klo 00.01 alkaen.

 • Osallistu viisukeskusteluun lauantaisin 23.4.–14.5. osoitteessa yle.fi/euroviisut tai chat.yle.fi. Keskusteluja hostaavat suomeksi UMK Podcastin toimittaja Henkka Remes ja ruotsiksi toimittaja Alexander Beijar.

 • Seuraa viisutunnelmaa tunnisteilla #euroviisut, #ESC2022 ja #eurovision.