Hyppää pääsisältöön

Pointti

Suosikkitubettajia, pikatreffejä ja Strömsön tupatarkastus – Ylen Pointti-kaupunkifestivaali järjestetään kesällä Vaasassa ja Lappeenrannassa

Vuodelta 2022
Päivitetty 09.06.2022 15:00.
Kuvassa on Ylen Pointti-kaupunkifestivaalin logoja.
Kuvateksti Ylen Pointti-kaupunkifestivaalit järjestetään kesäkuussa Vaasassa ja Lappeenrannassa.
Kuva: Mikael Norri / Yle

Ylen Pointti-festareilla piipahdetaan Strömsössä 11.6. ja maistellaan vetyä 18.6. Perinteisten toritapahtumien lisäksi kotisohville on luvassa Puoli seitsemän- ja Yle Olohuone -erikoislähetykset.

Pointti-kaupunkifestivaalit ovat Ylen ja kohdekaupunkien yhdessä järjestämiä ja maksuttomia tapahtumia, joissa riittää koettavaa koko perheelle. Jos et pääse paikan päälle Vaasaan tai Lappeenrantaan, voit nautiskella tunnelmasta myös Puoli seiskan ja Yle Olohuoneen parissa.

Vaasassa Puoli seiskan pinkki sohva pelmahtaa Kuntsin Modernin taiteen museon pihaan. Jututettavana on vaasalaislähtöisiä vieraita, joiden kanssa turistaan vaasalaisista stereotypioista. Puhuvatko kaikki ruotsia Vaasassa? Entä mitä on tillimakaroni? Luonnollisesti käymme myös Strömsössä tekemässä tupatarkastuksen. Erikoislähetykset Vaasassa ja Lappeenrannassa juontavat Anniina Valtonen ja Mikko Kekäläinen.

Yle Olohuone sukeltaa syvälle Vaasan Graffitilandiaan, jossa syntyy uusia graffiteja ja mieleenpainuvia kohtaamisia. Myös seudun perinteinen herkkuruoka valmistuu ohjelman aikana. Ohjelman juontaa Hannamari Hoikkala.

Lappeenrannan Satamatorilla Puoli seitsemän virittäytyy lappeenrantalaisuuden ytimeen niin kuorolaulun kuin räpinkin siivittämänä. Lähetyksessä muistellaan kaupungin humppahistoriaa ja kerrotaan millainen yliopistokaupunki Lappeenranta nykyisin on. Vieraina nähdään muiden muassa LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa ja muusikko Kasperi Laine.

Sanna Savikon juontamassa Yle Olohuoneessa vietetään lappeenrantalaisherkku vedyn 60-vuotisjuhlia musiikin ja maistelun kera. Paikallisen erikoisuuden kunniaksi Stam1nan Hyrde ja Kotiteollisuuden Hynynen ovat tehneet uuden kappaleen, ja tietysti biisi kuullaan myös livenä Vanhassa Pappilassa. Tuore paralympiasankari Santeri Kiiveri esittelee hänelle tärkeät paikat seudulla. Entinen vety-kauppias sekä muusikko Hanna Pakarinen esiintyy.

Pointin kaupunkifestareilla lapset ja nuoret pääsevät moikkaamaan eri kanavista tuttuja kasvoja, kun sekä Vaasaan että Lappeenrantaan paikalle saapuvat muiden muassa liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti, Kahden tähden reissun Lloyd Libiso ja Aleksi “mentaalisavuke” Rantamaa, Galaxin nuorten toimitus sekä Vaasassa BUU-klubben.

Uteliaiden pikatreffeillä festarikävijät pääsevät esittämään valitsemansa kysymyksen Ylestä tutulle hahmolle tai kaupungin toimijalle.

Vaasassa järjestetään Pointin kanssa samaan aikaan Strömsö 20 vuotta -tapahtuma, ja innokkaat pääsevät bussikuljetuksella torilta tutustumaan Strömsöön ja takaisin.

Toripäivän puhutuimmasta teemasta sekä Vaasassa että Lappeenrannassa vastaa Hyvin sanottu -paneelikeskustelu, joka lähetetään suorana Yle Areenassa. Paikan päällä keskustelua voi seurata Vaasan kirjastossa 11.6. klo 12-15 ja Lappeenrannassa kulttuuritalo Nuijamiehessä 18.6. klo 12-15.

Pointti-kaupunkifestivaalit

11.6. klo 10–17 Vaasan Kauppatorilla

18.6. klo 10–17 Lappeenrannan Satamatorilla

Puoli seitsemän -erikoislähetykset

10.6. klo 21.00 Yle TV1 ja Yle Areena Vaasan Kuntsin Modernin taiteen museolta

17.6. klo 21.00 Yle TV1 ja Yle Areena Lappeenrannan Satamatorilta

Yle Olohuoneen erikoislähetykset

11.6. klo 21.00 Yle TV1 ja Yle Areena Vaasan Graffitilandiasta

18.6. klo 21.00 Yle TV1 ja Yle Areena Lappeenrannan Vanhasta Pappilasta

Muokattu 9.6.2022 klo 15.00: lisätty tieto Hyvin sanottu -paneelikeskusteluiden paikasta.