Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Uudet toimitukset avataan Jämsään ja Raumalle ‒ Yle vahvistaa paikallista läsnäoloaan Suomessa

Ylen mikrofoni
Kuva: Marja Väänänen / Yle

Uusissa toimipisteissä työskentelee vakituisesti 1‒3 journalistia. Vastaavanlaiset toimitukset Ylellä on Kuusamossa ja Savonlinnassa.

- Meillä on aluetoimitukset kaikissa maakunnissa, mutta haluamme lisätä paikallista näkyvää läsnäoloa ja parantaa paikallisuutisten hankintaa. Tähän yksi konsti on pienet paikallistoimitukset, joiden toimittajista tulee paikkakunnalla kaikille tuttuja, perustelee Ylen alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Jämsä ja Rauma valikoituivat uusien toimitusten paikoiksi sijaintinsa ja kiinnostavuutensa vuoksi.

- Rauma on monella tavalla kehittyvä ja omaleimainen alue, josta riittää kerrottavaa. Jämsä puolestaan sijaitsee kahden ison maakunnan rajalla (Pirkanmaa & Keski-Suomi) ja sieltä voidaan tuottaa erittäin paikallisten uutisten lisäksi tärkeitä uutisia molempiin maakuntiin, jatkaa Kataja-Rahko.

Toimittajiksi Jämsään on nimitetty Outi Parikka ja Riika Raitio sekä mediatoimittajaksi Petri Aaltonen.

Yle Jämsän työntekijät toimittaja Outi Parikka, toimittaja Riika Raitio sekä mediatoimittaja Petri Aaltonen.
Kuvateksti Kuvassa Outi Parikka, Riika Raitio ja Petri Aaltonen.
Kuva: Matias Väänänen / Yle

Toimittaja Outi Parikka on journalismin moniottelija, joka on ollut mm. Moskovan kirjeenvaihtajana ja on aina valmis oppimaan uutta. Esihenkilötyön konkari, joka halusi kentälle yhden naisen kuvausryhmäksi. Outilta sujuu koko tuotanto kaikkiin Ylen välineisiin.

Toimittaja Riika Raitio on televisiosta tuttu alueuutisten juontaja, joka palaa nyt juurilleen reportteriksi. Riika on aina valmis kuulemaan juttuvinkkejä ja sorvaamaan niistä kiinnostavia juttuja, mutta kysyy myös tarvittaessa tiukkoja kysymyksiä eikä anna armoa kiertelijöille.

Mediatoimittaja Petri Aaltonen on haaveillut toimituksesta Jämsässä ja nyt se toteutuu. Kuvajournalistina Petri innostuu joka päivä uusista uutisaiheista, jotka ansaitsevat tulla kerrotuksi myös kuvan voimalla.

Toimittajaksi Raumalle on nimitetty Soila Ojanen.

Toimittaja Soila Ojanen kahvilla Rauman torilla.
Kuvateksti Kuvassa Soila Ojanen.
Kuva: Jari Pelkonen / Yle

Toimittaja Soila Ojanen ajattelee kynä kädessä ja tykkää vinksahtaneista ideoista. Soilan mielestä Rauma on omaleimainen merenrantakaupunki, jossa on kokoaan enemmän aktiivisia ihmisiä, kulttuuria ja teollisuutta. Upea Vanha-Rauma tuo tunteen, että on ulkomailla – mielikuvaa ei vähennä eksoottinen murre. Soila on vakuuttunut, että tällaisesta kattauksesta irtoaa varmasti kiinnostavia uutisia ja tarinoita. Näitä hän kuulee mielellään raumalaisilta.

Lisätietoja:
Jyri Kataja-Rahko, Ylen alueiden päällikkö,
jyri.kataja-rahko@yle.fi
Antti Korhonen, Yle Lounais-Suomen päällikkö (Rauma), antti.korhonen@yle.fi
Minna Salomäenpää, Yle Keski-Suomi ja Etelä-Savon päällikkö (Jämsä), minna.salomaenpaa@yle.fi