Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Euroviisuilla jälleen jättiyleisö – finaali tavoitti yli kaksi miljoonaa suomalaista Yle TV1:llä

Vuodelta 2022
The Rasmus vauhdikkaana lavalla.
Kuvateksti The Rasmus edusti Suomea Euroviisujen finaalissa.
Kuva: Jordy Brada

Suomalaiset ovat katsojalukujen perusteella euroviisukansaa. Suomen edustajan The Rasmuksen matkaa seurattiin suurella kiinnostuksella jo semifinaali-iltana.

Eurovision Song Contest 2022 -ohjelmaa seurasi Yle TV1:n lauantai-illassa keskimäärin 1,07 miljoonaa suomalaista. Viisulähetys tavoitti illan mittaan 2,1 miljoonaa katsojaa. Yle Areenassa finaalilähetystä on käynnistetty jo yli 815 000 kertaa.

“On hienoa nähdä, että euroviisukokonaisuus UMK mukaan lukien kiinnostaa suuresti suomalaisia. Viisufinaalin komeat katsojaluvut ovat osoitus tästä”, sanoo Ylen Euroviisujen päätuottaja Anssi Autio.

Toinen semifinaali, jossa The Rasmus kisasi paikasta finaaliin, oli jo osaltaan katsojamenestys. Finaalipaikka ratkesi torstain myöhäisillassa. Silti Eurovision Song Contest 2022: Semifinaali 2 -ohjelman seurasi alusta loppuun keskimäärin 750 000 suomalaista.

Semifinaalit ja finaali lähetettiin suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa ja Yle X3M:llä. Lisäksi YleX:llä kuultiin oma finaalilähetys. Tänä vuonna Eurovision Song Contest 2022 selostettiin suomen ja ruotsin lisäksi myös venäjäksi sekä ensimmäistä kertaa inarinsaameksi ja pohjoissaameksi.

Yle julkisti viikonloppuna tiedon ensi vuoden Uuden Musiikin Kilpailusta. Vuoden 2023 UMK on isompi kuin koskaan ja se käydään avoimena kilpailuna. Biisihaku alkaa syyskuun alussa.

Euroviisut järjestettiin tänä vuonna Italian Torinossa. Finaalissa esiintyi yhteensä 25 maata ja Suomen viisuedustaja The Rasmus oli finaalissa 21. Voittajaksi nousi odotetusti Ukrainan Kalush Orchestra kappaleellaan Stefania.

Lähteet: Finnpanelin TV-mittaritutkimus ja Yle Datapilvi.