Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Radio Suomen Kesäradio kuuluu arki-iltapäivisin koko maassa

Vuodelta 2022
Ett mixerbord i en radiostudio.
Kuva: YLE/Roger Källman

Kesä tuo muutoksia Radio Suomen lähetyksiin. Uutuutena aloittaa aluetoimitusten tuottama valtakunnallinen Kesäradio, joka kuullaan alueellisten lähetysten sijaan Radio Suomen arki-iltapäivissä 30.5. alkaen aina elokuun loppuun.

Kesäradiossa on läsnä koko Suomi, sillä lähetyksiä tekevät aluetoimitusten juontajat, reportterit ja uutisjuontajat. Maakunnalliset uutiset ovat tutuilla paikoillaan läpi kesän. Helsingin alueella kuullaan kesälläkin Radio Suomen Helsingin lähetys.

Radio Suomen Iltapäivän juontajat Samuli Aaltonen, Miia Roivainen ja Juha-Pekka Taskinen.
Kuvateksti Kuvassa vasemmalta oikealle Samuli Aaltonen, Miia Roivainen ja Juha-Pekka Taskinen.
Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

Kesäradion juontajat ovat eri puolilta Suomea. He ovat Samuli Aaltonen Yle Hämeestä, Miia Roivainen Yle Pirkanmaalta ja Juha-Pekka Taskinen Yle Kaakkois-Suomesta.

“Kesällä radion kuuntelu muuttuu. Edelleen halutaan tietää, mitä maailmalla ja kotikonnuilla tapahtuu, mutta kesään kuuluvat myös viihtyminen ja lomatunnelmat. Kesäradio on siellä missä tapahtuu, reagoi välittömästi uutistilanteisiin ja tarttuu kiinnostavimpiin puheenaiheisiin ympäri maan”, kuvailee uutta lähetystä Ylen alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

“Reportterimme ovat livenä ja läsnä eri puolilla Suomea, ja paikallinen uutispalvelumme jatkuu Radio Suomessa normaalisti. Iloitsen siitä, että voimme tarjota arki-iltapäivisin jotain ainutlaatuista – koko kesäisen Suomen.”

Uusi tilanne vaatii uudet konstit

Valtakunnallinen Kesäradio on osa Ylen reagointia historialliseen tilanteeseen Euroopassa.

“Ylen uutistoiminta pidetään vahvana lomakaudesta ja koronatilanteesta huolimatta, siksi teemme valtakunnallisen Kesäradion alueellisten lähetysten sijaan. Huolehdimme siitä, että väki riittää ydintehtäviimme, sillä suomalaisilla on oikeus ajan tasalla olevaan ja tarkistettuun tietoon. Ukrainan sota on edellyttänyt meiltä tuotantojen järjestelemistä uudelleen siten, että myös alueiden toimittajia on siirretty seuraamaan sen aiheuttamia tapahtumia Euroopassa ja Suomessa”, kertoo Kataja-Rahko.

“Lisäksi kaksi vuotta jatkunut ja erityisesti kevään aikana aluetoimituksiin iskenyt koronapandemia vaikuttaa jaksamiseen. Kesäloma on hyvä turvata kaikille näissä poikkeusoloissa.”

Lisätietoja:
Jyri Kataja-Rahko, Ylen alueiden päällikkö,
jyri.kataja-rahko@yle.fi