Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Yle jatkaa humanistien ykkösenä

Ihmisiä kokoontunut yhteen keskustelemaan.
Kuva: Ilmari Fabritius

Yle jatkaa humanististen alojen ihannetyönantaja. IT-alan opiskelijoiden keskuudessa sijoitus hieman laski edellisvuodesta.

Yle jatkaa toista vuotta peräkkäin kiinnostavimpana työnantajana humanististen alojen opiskelijoiden keskuudessa. Yle sijoittui ykköseksi myös vuonna 2021. Humanististen alojen koko kolmen kärki jatkoi samana toista vuotta peräkkäin Helsingin kaupungin sijoittuessa toiseksi ja EU:n kolmanneksi.

Yritysten kiinnostavuus työnantajina selviää tutkimus- ja konsultointiyhtiö Universumin toteuttamasta kyselystä opiskelijoille.

“On upeaa, että opiskelijat arvostavat Yleä työnantajana. Se kertoo mielestäni mielenkiintoisten työn sisältöjen ja perustehtävän lisäksi myös meidän kyvystämme sopeutua toimintaympäristön muutoksiin. Poikkeukselliset ajat ovat muovanneet työtä ja työn tekemisen tapoja myös Ylellä. Olemme uudistuneet vauhdilla – nopeammin kuin olisimme vielä muutama vuosi sitten osanneet ehkä ajatella. Tämän kaiken ovat mahdollistaneet kokemus työn merkityksellisyydestä, ketteryys, sinnikkyys, luovuus ja intohimo, jotka näkyvät meidän yleläisten päivittäisessä arjessa. Olemme matkalla kohti satavuotiasta Yleä, mutta iästä huolimatta vauhti, innostus ja luovuus eivät katoa”, iloitsee Ylen johtamisen ja uudistumisen päällikkö Tanja Martin.

IT-opiskelijoiden keskuudessa Yleä pidetään yhä ihanteellisimpana työnantajana omalla toimialallaan. Kaikkien yritysten vertailussa Ylen sijoitus kuitenkin hieman laski edellisvuodesta sijoittuen 20. kiinnostavimmaksi työnantajaksi. Vuonna 2021 Yle oli sijalla 15. Ihanteellisin työnantaja IT-alan opiskelijoiden mielestä oli Google.

Vastaajien keskuudessa korostuivat erityisesti yrityksen työkulttuuri ja palkitseminen. Opiskelijat listasivat ihannetyönantajansa ominaisuuksiksi joustavat työskentelymahdollisuudet, kilpailukykyisen palkan, työn ja vapaa-ajan tasapainoon kannustamisen sekä mahdollisuudet vaikuttaa ja työn merkityksellisen päämäärän.

Voittajat julkistettiin torstaina 2.6.2022 Universum Awards -tapahtumassa Helsingissä.

Kyselyyn vastasi lokakuun 2021 ja huhtikuun 2022 välillä yhteensä yli 13 151 opiskelijaa.