Hyppää pääsisältöön

Lapset

Auvo Raitanen seikkailee Pikku Kakkosessa

Vuodelta 2022
Auvo Raitanen ja muut animaatiohahmot istuvat olohuoneessa ja hymyilevät.
Kuva: Pikku Kakkonen / Yle

Auvo Raitanen on kotimetsän yleismies ja korjaustaituri, itse Luontoäidin poika! Soitto vain, niin Auvo auttaa, korjaa ja neuvoo, tai ainakin yrittää parhaansa. Myös Luontoäidin apu on vain hihkaisun päässä.

Auvo Raitanen (Norman Picklestripes) on kätevä korjaaja, joka asuu Viilumetsässä. Hän on kovin avulias ja mielellään auttaa ystäviään.
Auvo pyrkii pitämään metsän elämän mahdollisimman seesteisenä, vaikka Viilumetsän vauhdikkaassa elämänmenossa siinä on haastetta. Auvolla on onneksi omien kykyjensä lisäksi käytössä Luontoäidin neuvot ja ripaus taikaa.

Vihreä Auvo Raitanen -animaatiohahmo hymyilee kiikarit kädessä.
Kuva: Pikku Kakkonen / Yle

Auvo saattaa myös neuvoja antaessaan puhjeta lauluun milloin vain, sillä tämän animaatiokomedian jokaisessa jaksossa nähdään ystävysten esittämä musikaalihenkinen laulu.
Muita Viilumetsän asukkaita ovat Auvon paras ystävä Sepi-piikkisika, Auvon kodissa asuva Heksa-hämähäkki, opossumiveljekset Luru, Leksa ja Lasse, haisunäädät Pilvi ja Metti, Vilma-kani, Manu-pesukarhu ja Unelma-sammakko, sekä pöllönpoikaset Venni, Senni ja Henni.

Auvo Raitanen - Toista Yle Areenassa

Stop motion -animaatiosarjassa on 52 jaksoa. Suomalaisina ääninäyttelijöinä ovat Antti LJ Pääkkönen, Henri Piispanen, Raili Raitala, Antti Lang, Markus Niemi, Eeli Kyckling, Emma Louhivuori, Joonathan Kettunen, Heljä Heikkinen, Saara Lehtonen, Katja Sirkiä, Hanna Mönkäre ja Katja Aakkula.

Lisää aiheesta Yle Areenassa