Hyppää pääsisältöön

YleX

YleX Aamun Viki ja Köpi aloittavat syksyllä uuden ohjelman Yle Areenassa – kaksikon radiotaivalta juhlistetaan heinäkuussa Tavastialla

Vuodelta 2022
Päivitetty 21.09.2022 11:49.
YleX Aamun Viki ja Köpi pinkillä taustalla studiossa nauramassa
Kuvateksti Vikin ja Köpin lähetys Tavastia-klubilta 1.7. on samaan aikaan sekä heidän viimeinen radiolähetyksensä että myös esimakua tulevasta ohjelmasta.
Kuva: Nelli Kenttä / Yle

Kaksikon viimeinen YleX Aamu -lähetys tulee Tavastia-klubilta 1. heinäkuuta. Uusi ohjelma Viki ja Köpi Show alkaa Yle Areenassa tiistaina 4. lokakuuta.

YleX Aamun rakastettu kaksikko Viki ja Köpi siirtyy päivittäisestä radiolähetyksestä tekemään uusia sisältöjä syksyllä 2022.

Uusi ohjelma Viki ja Köpi Show on kuunneltavissa Yle Areenasta 4. lokakuuta alkaen suorana tiistaista torstaihin klo 13–15 tai silloin kun sinulle sopii.

Vikin ja Köpin juontotaivalta YleX:llä juhlistetaan heinäkuussa erityispitkällä lähetyksellä Helsingin Tavastia-klubilta. Lähetys on samaan aikaan sekä Vikin ja Köpin viimeinen radiolähetys että myös esimakua tulevasta ohjelmasta.

Ville “Viki” Eerikkilä sanoo, että tunnelmat tällä hetkellä ovat ristiriitaiset ja haikeat.

Olemme Köpin kanssa tehneet aamuohjelmaa yhdessä seitsemän vuotta, ja on tämä outoa. Samaan aikaan olen itse fiiliksissä siitä, että syksyllä saa aloittaa tekemään jotain uutta ja vielä samojen huippujen tyyppien kanssa.

Juuso “Köpi” Kallio komppaa Eerikkilää ja sanoo, että suhtautuu tuleviin muutoksiin odottavan innokkaasti.

Tästä on vaikea muodostaa jotain yhtä suurta ajatusta kun samaan aikaan jotain näin isoa jää taakse, mutta toisaalta uutta odottaa jo horisontissa.

Viki ja Köpi ovat tehneet YleX Aamua yhdessä vuodesta 2017. Yleisön suosikkiduo on palkittu kolme kertaa Kultainen venla -pystillä Naurumaraton-lähetyksistään.

Sekä Eerikkilä että Kallio toteavat, että kuuntelijat ovat olleet hienoin osa YleX Aamua. Eerikkilä sanoo kuuntelijoiden myötäelämisen tehneen häneen suuren vaikutuksen.

On niin siistiä, kuinka sata lasissa kaikki lähtevät minun ja Köpin hullutuksiin ja yllytyksiin mukaan, olipa kyse sitten tatuoinnin ottamisesta tai aamun lähetyksissä jostain pienemmästä pyynnöstä. Tuhannesti rakkautta kaikille kuuntelijoille.

Kallio toteaa, ettei keksi mitään parempaa kuin ihmiset, jotka ovat tukeneet heitä monta vuotta.

Isoimpana muistona mielessä ovat kaikki ne kommentit ihmisiltä, joilla on ollut elämässä vaikeaa ja joita me ollaan onnistuttu auttamaan. Lopulta ne menevät kaikkien palkintojen ja naurumaratonien ynnä muiden edelle.

“Tästä alkaa Vikin ja Köpin uusi aikakausi”

Eerikkilä ja Kallio kertovat halunneensa itse siirtyä tekemään uutta ohjelmaa. Eerikkilän mukaan muutosta nykytilanteeseen on pohdittu jo pidempään.

Isoin syy, miksi haluan tämän tehdä, on oma perhe. Vaikka rakastan aamuja Köpin ja kaikkien kuuntelijoiden kanssa, niin vielä enemmän rakastan aamuja kotona pienen tyttären, vaimon ja koiran kanssa.

Kallio sanoo, että hän itse olisi voinut vielä jatkaa aamuherätyksiä. Silti hän kokee, että Viki ja Köpi -duo toimii vain molempien ollessa täysillä mukana.

Me ei olla kaksi ihmistä, jotka vain tekevät töitä yhdessä vaan me ollaan instituutio, me ollaan pariskunta ja me ollaan perhe. Ja silloin kun perheessä elämäntilanteet muuttuu, täytyy tehdä kompromisseja.

Kaksikko pohti tilannetta yhdessä ja päätyi siihen, että he haluaisivat jatkaa työskentelyä yhdessä ja tehdä jotain jopa aiempaa vapaammin.

Tässä ratkaisussa kaikki voittavat ja ennen kaikkea kuuntelijat voittavat. Mehän ei olla katoamassa mihinkään vaan päinvastoin, tästä alkaa Vikin ja Köpin uusi aikakausi, Kallio sanoo.

Överilojaalius on aina ollut läsnä meidän kuuntelijoissa, ja toivomme että se jatkuu myös Yle Areenan puolella.

Tavastia-klubilla luvassa vielä yksi YleX Aamu -spektaakkeli

Vikin ja Köpin viimeistä YleX Aamua juhlitaan liveyleisön edessä Tavastia-klubilla erikoispitkänä lähetyksenä 1.7. Lisätietoa liveyleisöön ilmoittautumisesta on tulossa myöhemmin.

Eerikkilä lupaa, että Tavastian spektaakkelista tulee “hemmetin hauska lähetys”.

Ensimmäistä kertaa Tavastia-show oli tarkoitus järjestää kaksi vuotta sitten, ja sieltä meillä on yhä muutamia juttuja takataskussa, jotka tulemme nyt toteuttamaan. Lähetyksessä kuullaan paljon naurua, muutamia yllätyksiä ja eiköhän siellä muutama kyynelkin tirauteta.

Kallio sanoo yhden kappaleen olevan jo soittolistalla.

Sambahan siellä soi aivan varmasti. Kahden vuoden odotus huipentuu siihen, että tämä ekstrapitkä show saadaan tehtyä, joten melkein mitä tahansa voi tapahtua.

Viki ja Köpi Show 4.10. alkaen suorana Yle Areenassa tiistaista torstaihin klo 13–15 tai silloin kun sinulle sopii.

Median tiedustelut:

YleX:n ohjelmapäällikko Hanne Kautto, 045 232 9624