Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Ylen toiminta palvelee aina julkisen palvelun tehtävää

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä kirjoitus on lähetetty Aamulehteen 16.6.2022.

Aamulehdessä (11.6.) Jussi Tuulensuu kysyy, miksi Yle tuottaa tapahtumia tai pelejä, ja antaa ymmärtää, että tällainen tekeminen kasvattaisi Ylen budjettia. Näin ei ole.

Ylen julkisen palvelun tehtävään kuuluu palvella kaikkia suomalaisia. Tavoitteemme on lisätä ihmisten ymmärrystä toisistaan ja maailmasta olemalla läsnä ja vuorovaikutuksessa, sekä fyysisesti että digitaalisesti.

Tapahtumien tarkoituksena on luoda merkityksellisiä kohtaamisia erilaisten ihmisten välille, tuottaa yhteisiä elämyksiä jokaiselle suomalaiselle riippumatta varallisuudesta tai asuinpaikasta. Tällaisia tapahtumia ovat mm. Pikku Kakkosen kesäkiertue tai turvallista vuorovaikutusta edistävät Hyvin sanottu -tapahtumat. Ylen tapahtumista tuotetaan aina sisältöä Ylen kanaville, joten ne palvelevat kaikkia suomalaisia. Suuren osan tapahtumista toteutamme yhteistyössä yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyön tuloksena kaikki osapuolet hyötyvät.

Pelillisyyttä Yle hyödyntää harkitusti journalistisen kerronnan tai mediakasvatuksen muotona. Esimerkiksi medialukutaitoa edistävä, palkittu Ylen Trollitehdas-peli käsitteli valeuutisten levittämistä. Yle-peleissä lapsille painottuvat turvalliset sisällöt ja medialukutaito.

Ylen tehtävä on määritelty laissa ja se perustuu kansalaisten ja yhteiskunnan tarpeisiin. Tätä tehtävää toteutamme nykyisessä mediamaisemassa vastuullisesti siten, että voimme tarjota merkityksellisiä sisältöjä kaikille suomalaisille.

Jere Nurminen
viestintä- ja brändijohtaja, Yle