Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

KOURA palkitsi vuoden 2021 parhaita sisältöjä

Palkintopokaali jalustalla.
Kuva: Jesse Terho

Koulutusrahasto Koura palkitsi vuoden 2021 parhaita televisio-, radio- ja verkkosisältöjä.

Koulutusrahasto Kouran vuotuisessa gaalassa palkittiin Ylen ja MTV:n viime vuoden parhaita kokonaan tai osin omatuotantoisia sisältöjä.

Uutis-, ajankohtais- ja urheilusisällöt -kategoriassa jaettiin neljä kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan Mistä maailma puhuu -podcast, Svenska Ylen Vaccinstrider, MTV:n Pikataival Kabuliin sekä MTV Uutisten Peter Nygård -kokonaisuus.

Kulttuuri-kategorian pääpalkinnon sai Yle Kioskin Jaakko Keson Helsingissä nousee ug-bileiden uusi aalto. Kategorian kunniamaininnan saivat Ylen Kulttuuri- ja asiasisältöjen Mikko Silvennoisen euroviisut: Homojen hommaa eli outojen fanien porukka, Iskelmien maantiede, jakso 3: Millaista on mustavalkoinen rakkaus? sekä Mestarit, jakso 1: Puhaltimet.

Lasten ja nuorten kohderyhmien -kategoriassa jaettiin tänä vuonna kaksi pääpalkintoa. Pääpalkinnon saivat Svenska Ylen Spegelvägen ja Spegeln på skolgården. Kunniamaininnan saivat Ylen Kulttuuri- ja asiasisältöjen Planeetta on tulessa, Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan Yle Mix sekä Yle Kioskin Suhteeton.

Käsikirjoitetut ja dramatisoidut sisällöt -kategorian pääpalkinnon sai Yle Draaman Pala sydämestä. Kunniamaininnan saivat Yle Draaman Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa ja Uuden Valko-Venäjän äänet sekä Ylen Kulttuuri- ja asiasisältöjen Yksin tehty lapsi -podcast.

Asia-kategorian pääpalkinnon sai Svenska Ylen Städarna. Kategorian kunniamaininnan saivat Ylen Kulttuuri- ja asiasisältöjen Perintö – isien metsät tytärten käsissä, Politiikka Suomi sekä Narkomania.

Live-kategorian pääpalkinnon sai Yle Urheilu ja tapahtumien Kulttuurigaala. Kategorian kunniamaininnan saivat Ylen Kulttuuri- ja asiasisältöjen Pentulive, Yle Puheen pöytäroolipelilive – Uuden maailman ruhtinaat sekä MTV:n Vaaliauto-livesarja.

Innovaatio- ja erikoispalkinnot jaettiin seuraaville sisällöille:

Innovaatiopalkinnot

  • Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan Väärennetty ääni

  • Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan Pakolla tehty

Erikoispalkinto

  • Svenska Ylen Strömsötröjan

Vuoden sivistysteko -palkinnon valitsee vuosittain henkilö Ylen ja MTV:n sekä KOURAn ulkopuolelta. Tänä vuonna sivistystekopalkinnon valitsi kirjailija Risto Isomäki. Vuoden sivistystekopalkinnon 2021 sai Ylen Kultturi- ja asiasisältöjen Voiko tätä syödä?

KOURA-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot. Palkintoina jaettiin yhteensä 269 800 euroa ja palkittuja sisällöntekijöitä oli yhteensä 161. Palkittavan sisällön yhteissumma määräytyy palkittavien henkilöiden lukumäärän mukaan. Tunnustukset jaetaan yleensä vuosittain maaliskuussa KOURA-gaalassa. Tänä vuonna gaala järjestettiin torstaina 16.6.2022 Ravintola Töölössä.

Kaikki KOURA-palkitut on julkaistu Koulutusrahasto KOURAn sivuilla. Lisäksi Ylen palkitut sisällöt ovat nähtävissä Yle Areenassa.

Koulutusrahasto KOURA on Ylen ja MTV:n sekä Suomen Journalistiliiton, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton muodostama koulutusrahasto, jonka varat tulevat Yleisradion ja MTV:n vakinaiselle henkilöstölle maksetuista tekijänoikeuskorvauksista. Tekijänoikeuskorvaukset ohjataan edelleen sisällöntekijöille kaksi kertaa vuodessa myönnettävien apurahojen ja vuosittain jaettavien KOURA-palkintojen muodossa.

Sisältö muilla kielillä