Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Metsäradio elää kuulijoidensa mukana

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä kirjoitus on lähetetty Karjalaiseen 22.6.2022.

Helena Tahvanainen kaipasi kirjoituksessaan (Karjalainen 21.6.) lisää metsätyön ja metsänhoidon käsittelyä Metsäradioon. Metsäasiaa käsitellään ohjelmassa edelleen, mutta sen luonne on aikojen saatossa muuttunut.

2020-luvun Suomessa tarpeet metsäaiheiselle radio-ohjelmalle ovat erilaiset kuin aiemmin. Metsänomistajuus on murroksessa, ilmastonmuutos näkyy myös suomalaisissa metsissä ja koronan myötä yhä useampi on löytänyt metsästä itselleen tärkeän paikan. Näitä kaikkia asioita voidaan käsitellä nykyisin Metsäradiossa, sillä metsäsuhteita on yhtä monia kuin ohjelmalla on kuulijoita.

Metsäradio heijastelee yhteiskunnan muutosta. Metsäalaa, metsätaloutta ja metsänomistusta käsitellään Ylellä paljon myös muussa ohjelmistossa. Aihe on esillä niin radiossa, televisiossa kuin verkossa, muun muassa Pörssipäivässä, Virtasen taloushistoriassa ja Perintö-dokumenttisarjassa. Myös Ylen uutisissa käsitellään metsätaloutta taajaan.

Metsäradiota on lähetetty nykyisellä ohjelmapaikallaan Yle Radio Suomessa vuodesta 2015 lähtien. Keskiviikkoillassa Metsäradiolla on luonteva lähetysaika luonto-ohjelmien jälkeen; luonto- ja metsäasiat kiinnostavat usein samoja kuuntelijoita.

Metsäradio elää ja muuttuu kuulijoiden ja yhteiskunnan mukana. Tukkikämppiä ei enää ole ja talousmetsänhoidosta kiinnostuneille on tarjolla paljon myös alan toimijoiden podcasteja.

Radio-ohjelman muutoksesta huolimatta yksi asia on varma: metsä on oleellinen osa suomalaisten elämää vuosikymmenestä toiseen.

Ville Alijoki
vastaava tuottaja, Yle Luonto

Antti Karhumäki
vastaava tuottaja, Yle Radio Suomi