Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Yle Areenaan kirjautuminen on vapaaehtoista – mutta televisioon ei välttämättä

Vuodelta 2022
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä kirjoitus on lähetetty Karjalaiseen 7.7.2022.

Vuokko Juurisoja kirjoittaa Karjalaisessa (6.7.) Yle Areenan häviämisestä tv:stä. Yle Areenaan ei tarvitse kirjautua, mutta televisioon kirjautuminen on jo useilla laitteilla pakollista. Laitevalmistaja vaatii kirjautumista sovellusten, kuten esimerkiksi Yle Areenan, lataamista varten.

Otimme kesäkuussa käyttöön kehotteen kirjautua Yle Areenaan. Sen voi ohittaa painamalla “ehkä myöhemmin” -nappia. Suosittelemme kirjautumista henkilökohtaisemman käyttökokemuksen takia.

Joudumme jatkuvasti puntaroimaan, miten laajaa laitekirjoa pystymme luotettavasti ylläpitämään ja kehittämään. Esimerkiksi seitsemän vuotta vanhoissa televisioissa tulee jo tv:n oma suorituskyky vastaan, mutta kirjoittajan kolmevuotias televisio varmasti vastaa hyvin nykypäivän vaatimuksia.

Suosittelemme perehtymään tv-laitevalmistajan käyttöohjeisiin ja Yle Areenan ohjesivuihin, joita päivitämme jatkuvasti osoitteessa https://ohjeet.areena.yle.fi/.

On myös ikävää kuulla, että kirjoittaja on pettynyt Ylen tv-kanavien tarjontaan. Esitämme vuorokaudessa noin 20 tuntia uutta ohjelmaa, mutta toki myös uusintoja. Niitä toivotaan meiltä paljon. Haluamme, että mahdollisimman moni voi nähdä hyvän ohjelman, joko pian ensimmäisen esityksen jälkeen tai vaikkapa vuosia myöhemmin. Tarkoituksena on tarjota katsojille mahdollisimman laaja kattaus monipuolista sisältöä.

Tanja Iikkanen
Yle Areenan päällikkö

Johan Aaltonen
Tv-päällikkö