Hyppää pääsisältöön

Elävä arkisto

Kaikkien aikojen viimeinen ESMMOO tehtiin Tavastialla ja tällä kertaa kansa todella päästettiin ääneen

Vuodelta 2022
Tavastialla toteutettiin aivan uudenlainen En sano mitään mutta outoa on -ohjelmaosio. - Toista Yle Areenassa

Vikin ja Köpin viimeinen YleX aamulähetys esitettiin 1.7.2022. Ohjelma toteutettiin Helsingin Tavastia-klubilla live-yleisön edessä. Erikoislähetyksen ESMMOO oli astetta erikoisempi: tällä kertaa tekstiviestipalstojen aarteita lukivat yleisön edustajat.

ESMMOOn parhaita jaksoja löydät kootusti Yle Areenasta.

En sano mitään mutta outoa on -ohjelmaosio aloitettiin osana YleX:n aamushow'ta vuonna 2019. Idea oli, että suomalaisten paikallislehtien tekstiviestipalstojen omalaatuisia kommentteja luetaan suorassa radiolähetyksessä.

Juontajat Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio ääninäyttelivät näiden tekstiviestien sanoman omalla humoristisella tyylillään.

ESMMOO nousi nopeasti yleisön suosikiksi. Ohjelmaosuutta kehitettiin siten, että yleisö sai jatkossa ehdottaa juontajille omia suosikkejaan eri tekstiviestipalstoilta ja keskustelufoorumeilta.

En sano mitään mutta outoa on -ohjelmaosuus jatkui aamulähetyksessä aina kesään 2022 asti.

On oikein, että päästämme nyt myös kansan oikeasti ääneen.

Köpi Kallio alusti Tavastian ESMMOO-osuuden.

Kesällä 2022 suosittujen juontajien matka aamushow'n keulakuvina tuli päätökseensä. Vikin ja Köpin viimeinen YleX aamu kuultiin ja nähtiin Helsingin Tavastia-klubilla 1. heinäkuuta 2022.

Erikoislähetykseen saapui klubillinen yleisöä seuraamaan Vikin ja Köpin jäähyväisiä. Lähetystä seurattiin myös Yle Areenassa suorana videostreamina.

Viimeisen lähetyksen kunniaksi, Tavastian keikalla toteutettiin aivan uudenlainen ESMMOO. Tällä kertaa tekstiviestipalstojen aarteiden ääninäyttelijöinä toimivat yleisön edustajat. Lukijat olivat itse etsineet esitettävät mielipidekirjoitukset.

Viki Eerikkilä lipui Tavastian yleisömassassa ja jakeli mikrofonia sekä puheenvuoroja paikalle saapuneille kansalaisille.

Mitä tekevät yli 30-vuotiaat rock-festareilla? Vaarallista vanhoille kun on kuvioissa seksi ja viina.

Viimeisessä ESMMOOssa kuultu mielipidekirjoitus.

Kuultujen tekstiviestien aiheet vaihtelivat ikäihmisten pariutumisongelmista sähköautojen vaarallisuuteen. Ihmeteltiinpä ohjelmaosuudessa myös esimerkiksi sitä, että miksi linnut lauloivat 2020-luvulla ilmiselvästi kovempaa kuin aikaisempina vuosina.

Kaikkien aikojen viimeisessä ESMMOOssa kuultiin hersyviä tekstiviestimielipiteitä mm. Juuasta, Kiteeltä, Vaasasta ja Oulusta.

Miksei me oikeesti aina vaan tehty näin?

Köpi Kallio oli vaikuttunut Tavastian yleisön ääninäytelmistä.

Elävä arkisto on julkaissut En sano mitään mutta outoa on -ohjelmaosuuden parhaita jaksoja Yle Areenaan. Jaksoja voi kuunnella palvelusta omana sarjanaan. Jaksoja julkaistaan Areenaan tasaisin väliajoin.

Vikin ja Köpin ura jatkuu vuoden 2022 syksyllä. Juontajat siirtyvät päivittäisestä radiolähetyksestä tekemään uusia ohjelmia Yle Areenaan.

Vikin ja Köpin parhaimmat hetket viimeisestä YleX Aamun lähetyksestä Tavastialla. - Toista Yle Areenassa
Vikin ja Köpin viimeinen aamulähetys Tavastialta kokonaisuudessaan. - Toista Yle Areenassa

Lisää aiheesta Yle Areenassa