Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylen RopeLIVElle Vuoden peliteko -palkinto Ropeconissa

pelataan pöydän ääressä roolipeliä.
Kuvateksti Toimittaja Maria Pettersson vetää RopeLIVE: Enkelin kosketusta. Suorassa lähetyksessä roolipelasivat poliitikko Fatim Diarra, artisti Karri "Paleface" Miettinen, kosmologi Syksy Räsänen ja RopeLIVE-konseptin kehittäjä Juhani Kenttämaa.
Kuva: Sami Hahtala / Yle

Tunnustus jaettiin Ropecon 2022 -roolipelitapahtumassa lauantaina 30.7.

Ylen RopeLIVE palkittiin aivan uudenlaisen näkyvyyden tuomisesta roolipeliharrastukselle. Perusteluiden mukaan se on myös yleisöä osallistava, pelaajilta pelaajille tehty sisältö, joka tempaisi mukaansa niin vanhat harrastajat kuin uudet yleisötkin.

“RopeLIVE lähti ajatuksesta paitsi tuottaa viihdyttävää ja mielenkiintoista sisältöä, myös tuoda roolipeliharrastusta tutuksi laajemmalle yleisölle sekä innostaa yhä useampia pelin pariin. Itselläni on taustaa roolipelaamisen parissa, ja syntyi ajatus, että tarinallisesti rikkaat ja viihdyttävät pelisessiot voisivat toimia radiossa. Suosio löi meidät ällikällä”, kertoo Ylen toimittaja ja idean kehittäjä Juhani Kenttämaa.

RopeLIVEjä eli suoria pöytäroolipelilähetyksiä on järjestetty Yle Puheella ja Yle Areenassa jo kolmesti. Kyseessä on uudenlainen tuotanto, jossa joukko tunnettuja roolipeliharrastajia istuu pelipöydän ääreen roolipelaamaan ilman ennalta sovittuja juonenkäänteitä.

Pelinjohtaja ohjaa tapahtumia eteenpäin löyhästi käsikirjoitetun taustatarinan avulla ja pelaajien hahmot muovaavat pelitapahtumia omilla valinnoillaan. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan pelin käänteisiin Yle Chatissa.

“Yleisön kanssa vuorovaikuttaminen on iso osa peliä. Yleisö saa esimerkiksi ehdottaa tai äänestää pelin tapahtumia. Vuoden peliteko -palkinto on suuri kunnia, sillä Ropecon on yksi Suomen tärkeimpiä vaikuttajia koko roolipeliskenessä. Olemme pyrkineet aidosti kuuntelemaan pelin kehittämisessä yleisöä ja yhteisöä – ja näyttää siltä, että olemme onnistuneet”, sanoo RopeLIVEn sisältötuottaja Justus Laitinen.

RopeLIVEn tuoreinta jaksoa on startattu Yle Areenassa yli 240 000 kertaa.

Ropecon myöntää Vuoden peliteko -palkinnon ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla.

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma, joka pidetään Helsingissä 29.–31.7.2022. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.