Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Jalkapallon EM-kisat tavoittivat 2,6 miljoonaa suomalaista

Helmarit–Saksa
Kuvateksti Helmarit ottelivat Saksaa vastaan turnauksen alkuerissä.
Kuva: Tomi Hänninen

Jalkapallon EM-kisat pelattiin Englannissa 6.7.–31.7.

Lähes kuukauden kestäneen jalkapallon naisten EM-turnauksen ottelut ja studiolähetykset tavoittivat Suomessa 2,6 miljoonaa televisiokatsojaa. Yhdellä ottelulla oli keskimäärin 241 000 katsojaa ja tavoittavuus oli 573 000.

Yle näytti kaikki ottelut suorana Yle TV2:ssa, Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa, suomeksi ja ruotsiksi selostettuina. Kaikki Suomen ottelut kuultiin myös radiossa Yle Puheella.

“EM-kisat olivat monin tavoin ennätykselliset ympäri Eurooppaa, ja myös meidän lukumme kertovat kiinnostavuuden kasvusta. Näiden kisojen laajan vapaan näkyvyyden merkitys on siinä, että suuren yleisön käsitys naisten urheilusta laajenee ja monipuolistuu. Pelin lisäksi esiin nousevat esikuvat ja heidän tarinansa”, sanoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Kisat näkyivät kattavasti myös Ylen verkkopalveluissa Yle Areenassa, yle.fi:ssä ja Yle-sovelluksessa, joissa tarjoiltiin tuoreimmat kisauutiset, kattava tulospalvelu, runsas videotarjonta sekä mahdollisuus osallistua lähetyksiin ja kilpailuihin. Kisojen verkkosisältöihin tehtiin yhteensä 7 miljoonaa vierailua kisojen aikana ja Futistietäjä-kisaveikkauksen sivuilla vierailtiin 168 000 kertaa.

“Haluan kiittää Yle Urheilun tiimiä erinomaisesta toteutuksesta, joka oli koko Euroopan mittakaavassa kisojen parhaita. Studiomme, selostuksemme sekä digisisältömme olivat monipuolisia ja laadukkaita. Selostajien, juontajien ja asiantuntijoiden taustalla oli vahvoja osaajia eri ammattiryhmistä”, Palonen sanoo.

Helmareiden otteet kiinnostivat suomalaisia

Helmareiden alkulohkojen ottelut keräsivät suomalaiset ruutujen ääreen. Suurimman yleisön keräsi ottelu Tanskaa vastaan 12.7. Televisiossa ottelu tavoitti 794 000 suomalaista, ja sitä katsoi keskimäärin 418 000 silmäparia. Yle Areenassa ottelu sai reilusti yli 200 000 starttia.

EM-kisat päättyivät sunnuntaina 31. heinäkuuta, kun Englanti päihitti Saksan jatko-erässä lukemin 2–1. Loppuottelu tavoitti television puolella 1,3 miljoonaa katsojaa, ja keskimäärin ottelua seurasi 631 000 ihmistä. Yle Areenassa, yle.fi:ssä ja Yle-sovelluksessa katseluja finaaliottelulle kertyi 257 000.

Lähteet: TV-mittaritutkimus, Finnpanel Oy. Luvut edustavat Suomen yli 4-vuotiasta väestöä (tv-katsojaluvut). Adobe Analytics ja Ylen datapilvi (muut luvut).