Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Yle Lappi kertoo koko maakunnan asioista

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä kirjoitus on lähetetty Lapin Kansaan 9.8.2022.

Pentti Ruuhonen ihmetteli mielipidekirjoituksessaan Lapin Kansassa 8.8. Ylen maakuntaan suunnattujen ohjelmantekomatkojen vähäisyyttä ja kritisoi radion musiikkivalikoimaa “helsinkikeskeiseksi”.

Yle Lappi tekee päivittäin sisältöjä eri puolelta maakuntaa ja toimittajamme liikkuvat laajasti sekä alueella että myös valtakunnan rajojen yli. Esimerkiksi elokuun ensimmäisellä viikolla sisältöjä tehtiin eri välineisiin muun muassa Rovaniemeltä, Kemistä, Inarista, Sodankylästä, Savukoskelta, Torniosta, Sallasta, Tervolasta ja Pelkosenniemeltä. Nostamme lähetyksiimme alueen kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat puheenaiheet ja uutiset.

Radion lisäksi teemme joka arkipäivä alueellisia uutislähetyksiä Yle TV1:een ja julkaisemme verkkosisältöjä pitkin päivää ja viikkoa. Olemme usein myös Ylen valtakunnallisissa uutis- ja ajankohtaisohjelmissa. Lappi siis näkyy ja kuuluu laajasti.

Mitä tulee Yle Radio Suomen musiikkiin, valintaa eivät tee helsinkiläiset, vaan soittolistaraati, johon osallistuu musiikin parissa työskenteleviä ihmisiä eri puolilta Yleä niin Pasilasta kuin Ylen eri aluetoimituksista. Musiikkipäällikkö tekee päätökset raadin pohdintojen perusteella.

Yleisön palaute on arvokasta ja kuuntelemme sitä herkällä korvalla. Alueellinen läsnäolo on meille Ylessä erittäin tärkeä asia, ja julkisen palvelun nimissä pyrimme palvelemaan kaikkia lappilaisia.

Riikka Heikkilä
Yle Lapin päällikkö