Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Kerro muistosi Vesa-Matti Loirista – tarinat kuullaan Radio Suomen muisto-ohjelmassa

Vesa-Matti Loiri.
Kuva: Kimmo Brandt / AOP

Radio Suomi muistelee näyttelijä, muusikko ja urheilija Vesa-Matti Loiria 10.8. klo 18–20. Jätä muistosi tai tarinasi Loirista oheisella lomakkeella.

Vesa-Matti Loiri on kuollut. Loirille kuolema ei ollut kaiken loppu. Se oli vain loppu elämästä vesamattiloirina. Usko sielunvaellukseen ei vienyt taiteilijan elämässä rakkautta maailmaan, pikemminkin päinvastoin.

Filosofiansa mukaisesti Loiri opiskeli pienentämään egoaan, tutkimaan kaikkea olevaa myötatunnolla sekä kaikkein tärkeimpänä: rakastamaan. Arkisen elämän oppikoulu oli Loirin kohdalla rankkaa jos vaikka runsastakin.

Yksi rakastetuimpia Loirin esittämistä lauluista on Lapin kesä. Siitä hän puhuu Mika Kaurismäen dokumentissa näin seuraavasti.

– Sain muutaman kerran kokea Lapin kesän nopeuden ja kauneuden. Leino on aika hyvin verrannut sitä ihmiseen: lyhyeen värähtämiseen tässä maailmassa. Se on kovaa, ankaraa mutta parhaimmillaan kaunista. Tää on ihana maailma, sanoi Vesku.

Minkälaisia muistoja sinulla on Vesa-Matti Loirista? Oletko tavannut Loirin, käynyt hänen keikallaan tai onko jokin Loirin teoksista tehnyt sinuun suuren vaikutuksen?

Muistelemme Vesa-Matti Loiria ja hänen uraansa keskiviikkona 10.8.2022 klo 18–20 Radio Suomessa. Juontajina ovat Maija Salminen ja Juha Blomberg.

Lisää aiheesta Yle Areenassa