Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Miten sinä opit uimaan? – Radio Suomi kerää uimakoulumuistoja

Päivitetty 23.08.2022 16:16.
Toimittaja Olli Haapakangas ui suuren uimaleluankan kanssa.
Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

Uiminen on kansalaistaito. Kerro meille kuinka sinusta tuli vesipeto, kelluja tai uppotukki.

Sotien jälkeen hukkumiskuolemia oli nykyiseen verrattuna moninkertainen määrä, ja tuhansien järvien kansan uimataito lähti kohisten kasvuun vasta peruskoulun myötä. Silloin uimahalleja nousi kirkonkyliin kuin sieniä sateella ja bussit veivät syrjäkylien lapset altaalle hengittämään ja kauhomaan.

Uimisen oppii tekemällä ja vasta harjoitus tekee uimamestarin. Opetusmetodit ovat muuttuneet vuosikymmenien aikana, opetusrimojen ja -lenkkien tilalle on tullut vesielementtiin tutustuminen ja luovat vesileikit.

Kuinka sinä opit aikoinasi uimaan? Tapahtuiko se luonnonvedessä vai altaassa, koulussa vai vapaalla, väkisin vai puolivahingossa? Muistot vanhoista uimakouluista tai koulun oppitunneilta ovat usein mukavaa kuunneltavaa. Jos olet innokas uimari, kerro mitä harrastus nykyään sinulle antaa ja missä on nautinnollisin uimavesi.

Uimakoulumuistoissa vilahtelee myös raadollisempi puoli, sillä kaikki eivät koskaan opi uimaan. Jos olet uimataidoton tai vasta varttuneena taidon oppinut, tarinasi ovat kullanarvoisia. Oletko ruikuttanut rannalla vai onko ilman vettä helppo elää?

Radio Suomen uimakoulu ei jätä ketään kuivaksi! Kerro tarinasi ja siirry vastaanottimen ääreen maanantaina 22.8.2022 klo 19. Uimakoulun toimittaa Olli “Ilmalan uppotukki” Haapakangas.

muokattu 23.8.2022: lomake poistettu

Lisää aiheesta Yle Areenassa