Hyppää pääsisältöön

Yle Tapahtumat

Taiteilija Vesa-Matti Loiria muistellaan Ylellä – Vesala, Erkki Alaja ja Esko Roine sekä muita läheisiä mukana suorassa lähetyksessä

Vesa-Matti Loiri istuu juhlakonsertissaan lavalla ja nauraa katsoen yleisön suuntaan.
Kuvateksti Vesa-Matti Loirin ystävät ja kollegat kokoontuvat muistelemaan taiteilijan uraa TV1:n suoraan lähetykseen.
Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Muistelemme Vesa-Matti Loirin uraa yhdessä läheisten kanssa. Myös sinulla on mahdollisuus jakaa muistosi tai tarinasi Loirista lähetyksen aikana chatissa.

Karismaattista taiteilijaa ja monitaituria muistellaan suorassa Vesa-Matti Loiri – taiteilija -lähetyksessä lauantaina 20.8. kello 21 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Tragiikan ja komiikan taitaja, sykähdyttävä tulkitsija, poikkeuksellinen monilahjakkuus. Vesa-Matti Loirissa kiteytyi suomalainen elokuva, teatteri, televisio ja musiikki. Hänen elämäänsä muistellaan Ylen suorassa lähetyksessä Vesa-Matti Loiri – taiteilija lauantaina 20.8. kello 21.

Lähetyksessä nähdään Loirin rakastetuimpia esiintymisiä musiikin ja näyttelemisen saralta. Näemme myös hetkiä Loirin urheilu-uralta. Lisäksi kuulemme tavallisten suomalaisten ajatuksia ja muistoja Loirista.

Vieraina lähetyksessä on joukko tärkeitä kollegoita ja ystäviä, kuten näyttelijä Esko Roine, muusikot Ilkka Vainio, Peter Lerche, Olli Ahvenlahti ja Paula Vesala, toimittaja Pekka Laine, käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari, ohjaaja Taru Mäkelä sekä urheilumaailmasta Erkki Alaja, Markku Peltoniemi ja Jesse Poikolainen.

Lähetyksen juontaa toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.

Seuraamme lähetystä suorana myös Ylen verkossa ja sovelluksessa. Chattiin voit jättää oman muistosi tai tarinasi Loirista.