Hyppää pääsisältöön

Musiikki

Florence + the Machinen sporttisella Flow Festival -keikalla laulu soi puhtaasti – tarkasta tästä artistin esiintymiskunto

Kyky liikkua lavalla urheilullisesti ja laulaa samalla puhtaasti vaatii esiintyjältään paljon. Florence + the Machinen solisti Florence Welch ylsi tällaiseen huippusuoritukseen. Keikka on nyt katsottavissa Areenassa.

Englantilaisen rockyhtye Florence + the Machinen menestys alkoi vuoden 2009 debyyttialbumista Lungs, joka tuolloin palkittiin vuoden parhaana levynä Brit Awardseissa. Bändin suosio on kasvanut vuosi toisensa jälkeen myyden miljoonia albumeita ja saavuttaen listaykkössijoja Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

13.8.2022 Flow Festivaaleilla esiintyi Florence + the Machine räyhäkkäästi ja anteeksipyytelemättömällä asenteella. Fanit olivat haltioissaan ja samaistuivat vahvasti musiikkiin ja solisti Florence Welchin persoonaan. Yleisössä yksi fani spontaanilla kommentillaan kiteyttikin monen tunnelmat ennen keikkaa:

– En kestä, että pian Florence tulee tuohon lavalle ja esiintyy.

Florence Welch (Florence and The Machinen) laulaja Flow Festivalilla 2022
Kuvateksti Tyylinäyte Florence + the Machinen laulaja Florence Welchin lennokkaasta esiintymisestä.
Kuva: Miska Voinoff / Yle

Florence Welch on herkkä taiteilija

Yhteys taiteilijan ja yleisön välillä on vastavuoroista. Florence kiitti sydämellisesti yleisön suosionosoituksista, mutta joutui puuttumaan esiintymistä häiritsevään yksityiskohtaan. Hän pyysi eturivissä isolla kameraobjektiivilla kuvannutta laittamaan kameran pois. Laulaja kertoi, että hänellä on hieman isojen kameroiden fobia. Keskittyminen esiintymiseen herpaantuu ison objektiivin osoittaessa kohti.

– Kun näen ison kameran, en näe mitään muuta. Arvostan, jos laitat kameran pois, kiitos! Ahdistun helposti lavalla.

Ovatko kaikki puhelimet poissa, ovatko kaikki nyt vapaita?

― Florence Welch

Florence kannusti yleisöä luottamaan häneen ja laittamaan puhelimet pois. Hän kertoi, että vaikka isojen kameroiden suhteen hänellä on haukankatse, kaikkia puhelimia hän ei voi lavalta käsin nähdä. Silti hän pyysi, että yleisö eläytyisi esitykseen ilman puhelimia.

– Laittaisitko puhelimen pois, jotta voisimme yhdessä kokea tämän hetken?

Kun yleisö oli laittanut puhelimet käsilaukkuihin ja housujen taskuihin, Florence kannusti yleisöä liikkumaan ja hyppimään niin korkealle kuin vain pystyy Dog Days Are Over -biisin alkaessa. Yleisömeri aloitti aivan hillittömän hyppimisen.

Florence + the Machinen laulaja Florence Welch eläytyy esiintymiseen laulamalla silmät kiinni ja kädet levitettyinä sivuille kuin linnun siivet.
Kuvateksti Florence + the Machinen laulaja Florence Welch keskittyy esiintymiseen laulamalla silmät kiinni.
Kuva: Laura Korhonen / Yle

Florence muisteli biisiään Neve Let Me Go noin kymmenen vuoden takaa. Tunnelmat kappaletta kohtaan ovat hyvin ristiriitaiset tänä päivänä.

– Olen kirjoittanut kappaleen hetkenä, jolloin olin hyvin nuori, onneton ja humalassa. Tein biisin, koska tunsin paljon paineita ja kamppailin ongelmien kanssa, joista te yleisöni tiedätte nykyään musiikkini kautta. Tuolloin en uskaltanut sanoa asioita ääneen. Laitoin biisin syrjään ja ajattelin, että en koskaan soita sitä enää. Mutta te (yleisö) ette hemmetti soikoon lopettaneet sen kuuntelua, vaan palautitte häpeällisiksi kokemani asiat minulle takaisin rakkaudella. Kiitän teitä. Ette tiedäkään, miten paljon merkitsette minulle.

Katso Florence + the Machinen keikka. Esitys on tallennettu Flow Festivaaleilla 13.8.2022.